Egy csodás karrier végnapjai

PUHA JÓZSEFNézőpont kérdése, hogy három év nagy idő-e vagy sem. Susan Boyle ennyi idő alatt lett ünnepelt világsztárból kegyvesztett énekesnő.A Britain’s Got Talent tehetségkutató tévéműsor 2009-es felfedezettje, az 1961.

PUHA JÓZSEF

Nézőpont kérdése, hogy három év nagy idő-e vagy sem. Susan Boyle ennyi idő alatt lett ünnepelt világsztárból kegyvesztett énekesnő.

A Britain’s Got Talent tehetségkutató tévéműsor 2009-es felfedezettje, az 1961. április 1-jén született skót asszonyság I Dreamed a Dream című első nagylemeze a világ legtöbb országában 2009. november 23-án került forgalomba, és az év hátralevő harminckilenc napján 8,3 milliót értékesítettek belőle, 2009 legvásároltabb hanghordozója volt. Példányszáma kilencmillió felett jár. Susan a 2010 novemberében megjelent The Gift című második albumával is az amerikai és a brit eladási lista csúcsán debütált – egy éven belül a második CD-vel. Ő a zenetörténet első énekesnője, akinek ez sikerült. Korábban csak a The Beatles (1969 októbere és 1970 májusa), valamint a The Monkees (1966 szeptembere és 1967 januárja) tudta egy éven belül két nagylemezzel is elfoglalni a világ két legfontosabb eladási listájának élét. Susan csillaga mégis leszálló ágba került, második albuma ötmillió körüli példányban kelt el. A hanyatlás a tavaly novemberben kiadott Someone to Watch Over Me című nagylemezzel folytatódott, 1 millió 300 ezer fogyott belőle világszerte. A lejtőn nincs megállás: Susan idén novemberben forgalomba került Standing Ovation: The Greatest Songs from the Stage című negyedik albuma eddig az Egyesült Királyságban 35 802, az Amerikai Egyesült Államokban 44 090 példányban talált gazdára.

A zenei tehetségkutató tévéműsorok szereplői esetében a folyamatos népszerűségvesztés megszokott jelenség. Ráadásul Susan Boyle mind a négy nagylemeze – hiába csodás a hangja – egyformán unalmas. Az albumok átdolgozásdalokat vonultatnak fel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?