Egy bulizós éjszaka teli kalanddal

<p>Scott Moore és Jon Lucas, a Másnaposok című sikeres vígjáték forgatókönyvírói írtak maguknak egy újabb sztorit, a Másnaposok amolyan tiniverzióját, és saját maguk meg is rendezték azt. Fergeteges bulis mozival rukkoltak elő, ami meglehetősen durván provokálja a jó ízlést. Azoknak jön be igazán, akik élvezni tudják az olyan jeleneteket, mint ahogy a műbikán &bdquo;lovagló&rdquo; fiú szájából lassított kockák hosszú során át szökik ki a gyomortartalom (s ráadásul több kameraállásból is mutatják).</p>

Ez egy lájtosabb gyomoremelő képsor. Van ennél durvább és pikánsabb is. Szóval kell hozzá gyomor, de összességében – nem étkezési időszakokban: ebéd, reggeli, vacsora – fogyasztható.

Két egykori középiskolás osztálytárs, Miller és Casey felkeresik harmadik volt osztálytársukat, az ázsiai gyökerű Jeff Changot, hogy egy jó bulit csapva megünnepeljék annak huszonegyedik születésnapját. Évek óta nem találkoztak így hárman, s egy éjszaka szeretnék ott folytatni, ahol annak idején abbahagyták. A baj csak az, hogy Jeff Chang apja igyekszik megakadályozni a bulizást, mivel fiának másnap az orvosi egyetemen lesz felvételije, és szeretné, ha orvos válna belőle. Jeff retteg apja szigorától, ezúttal mégis akarata ellen tesz. Mindig példás magaviseletű, jeles tanuló volt, minden helyzetben azt tette, amit elvártak tőle. Ezúttal azonban úgy dönt, enged barátai hívó szavának, s elindulnak, hogy kirúgjanak a hámból. Ez tökéletesen sikerül is, Jeffbe úgy dől az alkohol, hogy csakhamar kidől, s a barátok, Miller és Casey megpróbálják hazaszállítani. Ezer akadály áll az útjukba, többször el is veszítik Jeffet, s egész éjszaka hihetetlenebbnél hihetetlenebb kalandok sorát élik meg. Fordulatos, akciódús vígjáték pereg a néző előtt, eszement gyerekekkel, akik semmit se vesznek komolyan, főleg Miller nem. Ő viszi bele a többieket a muris helyzetekbe, amelyek sorra balul sülnek el. A legduvább úgy, hogy Miller és Casey egy „női szekta” karmaiba kerül, ahol olyan beavatáson esnek át, amelyről egy szál zokniban (s az nem a lábukon van) bocsáttatnak el.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"102781","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]
Van komolyan vehető tartalma is a filmnek, amely a barátságról, a célok és álmok beteljesedéséről, megvalósításáról vagy éppen meg nem valósulásáról szól. A bulis éjszaka egy jelképes lázadás is, Jeff Chang ugyanis a végén felbátorodva közli apjával, hogy saját kezébe veszi az élete irányítását, és az orvosi helyett más pályát választ magának. Fűszerezi ezt az egészet egy szerelmi szál, amely Casey és Nicole között szövődik. A Képszakadás vígjátéki-bohózati helyzeteinek éle van, sok mindenről elgondolkoztatnak.

Fura, kicsit durva, kicsit abszurd és groteszk, kicsit hihetetlen, elszállt nyelvezete van, olyan, amit Scott Moore és Jon Lucas a Másnaposokkal megteremtett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?