Dupla Tüske

A napokban Losoncon jártam, ahol az újságosstandon egy új lapra lettem figyelmes, ami Tüske néven hirdeti magát. Az igazi „ludasmatyis” kivitelű kiadvány alcímként közli, hogy „magyar-nemzetisegü-humoros-szatirikus havi lap”. ĺgy, ahogy leírtam.

A napokban Losoncon jártam, ahol az újságosstandon egy új lapra lettem figyelmes, ami Tüske néven hirdeti magát. Az igazi „ludasmatyis” kivitelű kiadvány alcímként közli, hogy „magyar-nemzetisegü-humoros-szatirikus havi lap”. ĺgy, ahogy leírtam.

Bevezető helyett az ismeretlen szerkesztők egy rövid felhívást tesznek közzé, amelyben felszólítják az olvasót – aki húsz pénzt már eddig is beleinvesztált az újságba –, hogy ez a lap legyen egy közös alkotás. Nem idézném hosszasabban az írást, hisz hemzseg a helyesírási hibáktól.

A lap állítólag a szeptember elsejétől piacra került Extra Roháč testvérlapja, a szerkesztőség pedig valahol Érsekújvárott működik. A címlapon a szerkesztők elárulják, hogy a vicceket a Pistike című magyar újságból ollózták. Nem vagyok nagy viccrajongó, s nem tudok vicceket megjegyezni, de az első szám tanulsága számomra az, hogy nincs új vicc ebben a lapban – s noha egy újszülöttnek tudvalevőleg minden vicc új, a kivénhedt adomákat a rengeteg helyesírási, gépelési és tördelési hiba az ő számukra is teljesen élvezhetetlenné teszi.

Az egyetlen pozitívum ebben a Tüskében, hogy bemutat egy fiatal salgótarjáni karikaturistát, Bacsa Gergelyt, de még az ő nevét is szlovák kontextusban közli. Megtudhatjuk viszont, hogy milyen az, ha egy pucér nő évakosztümben bemegy a presszóba, s a legvégén olvashatunk egy igazi sziporkát is. Ezt elrettentésül én is közlöm. A címe: Szlovákok talpra! Emígy hangzik: „Földig hajolsz? Megalázkodsz? A többieknek meg, mutatod a s...ed!”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?