Díszdobozban a Király slágerei

Elvis Presley 1954. július 5-én rögzítette Memphisben a debütáló, That’s All Right (Mama) című dalát, amely Nagy-Britanniában kislemezen – érdekes mód – nem került forgalomba. A Király lemezcége, a Sony BMG az ötvenedik évforduló tiszteletére jelentette meg maxi CD-n, és a brit lista harmadik helyéig jutott.

Elvis Presley 1954. július 5-én rögzítette Memphisben a debütáló, That’s All Right (Mama) című dalát, amely Nagy-Britanniában kislemezen – érdekes mód – nem került forgalomba. A Király lemezcége, a Sony BMG az ötvenedik évforduló tiszteletére jelentette meg maxi CD-n, és a brit lista harmadik helyéig jutott. A kiadó ezután úgy döntött, hogy 2005 első hónapjaiban ismét piacra dobja a sztár néhány slágerét. Tizenhét maxi került forgalomba: az első január 3-án, az utolsó április 25-én. A dalok mindegyike felkapaszkodott legalább a brit lista ötödik helyéig, közülük három: a Jailhouse Rock, a One Night / I Got Stung és az It’s Now Or Never listavezető is volt. Mindössze 20–30 ezer példányban jelentek meg a szigetországban, ám 2005 első hónapjaiban már annyira lecsökkent a maxik forgalma, hogy ennyi is elegendő volt az élre vagy az élmezőnybe kerüléshez. A Sony BMG Elvis halálának harmincadik évfordulója alkalmából díszdobozzal rukkolt elő – úgy kell összegyűjteni belé a hanghordozókat. A dalok korlátozott példányszámban hetente jelennek meg – összesen tizennyolc –, amelyek ugyan CD-n kerülnek forgalomba, de az eredeti bakeliteket idéző speciális köntösben: az eredeti kiadványok borítóival, és a korongok a fényes CD-felülettől eltérően feketék. A gyűjtők bakelitlemezeken is beszerezhetik a kollekciót. Tizenkilencedik felvételként egy kuriózum lát napvilágot, az In The Ghetto speciális változata, amelyben Elvis a lányával énekel, az eredeti énekre Lisa Marie Presley énekét keverték. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?