Diákvetélkedő három tárgyból

Május 7-e és 9-e között ezúttal Rimaszombatban került sor a Katedra Versenyek országos döntőjére. A rendezvénynek a Tompa Mihály Református Gimnázium és a Tompa Mihály Alapiskola adott otthont.

Május 7-e és 9-e között ezúttal Rimaszombatban került sor a Katedra Versenyek országos döntőjére. A rendezvénynek a Tompa Mihály Református Gimnázium és a Tompa Mihály Alapiskola adott otthont. Több mint 300 résztvevő és felkészítő pedagógus érkezett az országos vetélkedő döntőjére, ahol a legjobbak három tantárgyban versenyeztek egymással. A történelmi és irodalmi vetélkedőkre a Tompa Mihály Református Gimnáziumban, a matematikai versenyre a Tompa Mihály alapiskolában került sor. Az egész évben folyó Katedra Versenyek levelező versenyében idén több mint háromezer diák vett részt. A verseny országos szinten a legtöbb diákot foglalkoztató tanulmányi versennyé nőtte ki magát az elmúlt kilenc év folyamán. Idén a matematikusok már kilencedszer, az irodalom és a történelem iránt érdeklődő diákok pedig nyolcadszor mérték össze tudásukat. Ennek ellenére a Katedra Verseny még mindig nem került be az országos tanulmányi versenyek besorolásába. A Katedra Alapítvány igazgatója, Hodossy Gyula szeretné elérni, hogy a vetélkedőre a jövőben jobban odafigyeljenek. Ennek létjogosultságát az elmúlt kilenc év eredményei és a kiemelkedő eredményeket elért gyerekek száma is alátámasztja. Az idei környezetvédelmi és természetvédelmi versenynek is Gömör ad majd helyet, ezekre a vetélkedőkre tíz három fős csapatot várnak majd május 22. és május 28. között Meleghegyre. A verseny ünnepélyes kiértékelésére, az eredményhirdetésre és díjkiosztásra május 8-án délelőtt került sor Rimaszombatban, az egykori Gömör-Kishonti Vármegyeháza dísztermében. A matematikai vetélkedőt az alapiskolák ötödik évfolyamától kilencedik évfolyamig hirdette meg az alapítvány.

Az idei versengés győztesei évfolyamok szerint a matematikai vetélkedőn: V. évfolyam: 1. Sasváry Nándor, Ipolyság; Fegyverneki Ferenc, Egyházi Gimnázium; 2. Farkas Ferenc, Lakszakállas, alapiskola; 3. Pásztori Zsolt, Léva, Juhász Gyula Alapiskola; VI. évfolyam: 1. Farsang István Rimaszombat, Tompa Mihály Alapiskola; 1. Szabó Gergely, Léva, Juhász Gyula Alapiskola; 2. Hencz Ákos, Hetény, alapiskola; VII. évfolyam: Henrcsár Albert, Galánta, Kodály Zoltán Gimnázium; 2. Öllős László, Dunaszerdahely, Vámbéry Ármin Gimnázium; 3. Orosz Előd, Komárom, Sellye János Gimnázium; VIII. évfolyam: Pásztor Bálint, Ipolyság, Pongrácz Lajos Alapiskola; 2. Kovács Ágota, Bátaszék, Gimnázium; 3. Andics Alexandra, Nyárad, alapiskola; IX. évfolyam: 1. Varga András, Pered, alapiskola; 2. Farkas Júlia, Fülek, Ifjúság utcai alapiskola; 3. Vajda Ildikó, Lakszakállas, alapiskola.

A történelmi versenyben győztes csapatok: 1. Antidualisták – Kováts József Alapiskola, Bátorkeszi, csapattagok: Dolník Attila, Szenczi Mónika, Vasas Zsuzsa; 2. A Holnap – alapiskola, Nagymagyar, csapattagok: Lengyel Diana, Molnár Judit, Varga Szilvia; 3. Kiegyezők – Katona Mihály Alapiskola, Búcs, csapattagok: Czibor András, Csekes Ákos, Obertol Éva.

Az irodalmi versenyben győztes csapatok: 1. Kiserdei Angyalok – alapiskola, Tallós, csapattagok: Izsóf Andrea, Takács Anita, Bede Anett; 2. Csipet csapat – alapiskola, Pered, csapattagok: Laczkó Miriam, Csicsola Anikó, Szádoczki Natália; 3. Kelet Fényei – Ifjúság utcai Alapiskola, Fülek, csapattagok: Bolcso Anita, Nagy Erika, Tomolya Adrienn.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?