Derült égből Polly

A fene tudja, hol vették az ízlésüket az amerikaiak, mivelhogy a hírek szerint a Derült égből Polly című filmet sikerrel vetítették a tengerentúlon. Pedig ennek a vígjátékként eladott valaminek semmi köze a vígjátékhoz, de a filmhez is csak annyi, hogy kilencven percen keresztül mozgó képeket kínál.

Feffer (Ben Stiller) és Polly (Jennifer Aniston)A fene tudja, hol vették az ízlésüket az amerikaiak, mivelhogy a hírek szerint a Derült égből Polly című filmet sikerrel vetítették a tengerentúlon. Pedig ennek a vígjátékként eladott valaminek semmi köze a vígjátékhoz, de a filmhez is csak annyi, hogy kilencven percen keresztül mozgó képeket kínál. Ez a mozgókép-csalamádé egy férfiről és egy nőről szól, akiket összeköt a mogyoró. Reuben Feffer kockázatelemző menedzser elveszi élete asszonyát, miután alaposan megvizsgálta a nősülési kockázatokat, és úgy tűnt számára, választottja ideális házastárs. Ám a nej nászútjuk első délutánján félrelép egy macsóval, aki tudja fene miért, ádámkosztümben mászkál a textiles strandon.

Reuben azonban nem ereszti búnak a fejét, hanem felcsíp egy nőt. De mit ad a sors és a sablon, Polly személyében egy olyan nőt, akivel karakterben ütik egymást. Erre az ellentétre próbálta felépíteni filmjét John Hamburg rendező, de nem igazán sikerült neki. Az ellentétek egymáshoz idomítása, az az átalakulás, hogy a tisztaság- és rendmániás Feffer feladja mániáit, humorforrás akar lenni. Ám a témát John Hamburg nagyon gyengén bugyogó forrásként tudja kezelni: poénjai csupán vakpoénok, vagyis olyan poénok, amelyek nem sülnek el. Mert inkább döbbenetet, mint kacagást vált ki például az a viccesnek szánt jelenet, amelyben Reuben barátja a nadrágjába csinál, és még meg is magyarázza, hogy csak pukkantani akart, de sógorostul jött. Az se igazán szórakoztató, ha egy filmben versenyszám, hogy ki pukkant hangosabbakat, vagy mivel törölje ki az ember, ha nincs kéznél papír. A személyiség-feladást és a szerelmi vallomást is elcsépelt eszközökkel mutatja be a film. Reuben szájába nem venné a bárasztalra tálcán kitett mogyorót, mondván, piszkos kezek csipegettek belőle. Ám amikor Polly el akarja őt hagyni, kiszór az utca kövére egy marék mogyorót, és jóízűen elmajszol belőle pár szemet. S miután jót mogyoróznak, egymás karjaiba hullnak, és nagylángra kapcsol a szerelem. De hiszi a piszi, hogy szerelem ez a szerelem. Polly ugyanis, Jennifer Aniston alakításában, nem az a nő, akiért érdemes lenne tisztátalan mogyorót csemegézni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?