Decemberben lesz tízéves a Duna Televízió

Budapest. A Duna Televízió, a magyarság műholdas televíziója 1992. december 24-én, pápai áldással kezdte meg adását, 2002 karácsonyán tehát tizedik születésnapját ünnepli.

Budapest. A Duna Televízió, a magyarság műholdas televíziója 1992. december 24-én, pápai áldással kezdte meg adását, 2002 karácsonyán tehát tizedik születésnapját ünnepli. A kulturális nemzet összekovácsolására hivatott közszolgálati médium 1999-ben megkapta az Unesco Camera-díját, amely „A világ legjobb kulturális televíziója” címmel járt együtt.

A Duna Televízió féléves rendezvénysorozattal ünnepli az évfordulót, melynek első eseménye a budapesti Francia Intézetben szervezett filmvetítés és közönségtalálkozó volt. A következő időszakban a televízió saját műsorán belül feleleveníti a tíz esztendő legsikeresebb műsorait, a Dunánál című folyóirat pedig különszámban foglalkozik a jubileummal. A televízió belső pályázatot hirdetett egy képes „önéletrajz” elkészítésére: decemberben kétszer negyven percben kerül műsorba a Duna Televízió története, amely az események mellett a televízió emlékezetes adásnapjaira, szerkesztőire és „arcaira” is figyelemmel lesz. Ugyancsak belső pályázaton választják ki annak az ünnepi gálának a szerkesztő-rendezőjét, amelyre az Uránia Nemzeti Filmszínházban kerül sor karácsony előtt. A gálát rögzíti és ünnepi műsorába illeszti a Duna Televízió. A kerek évfordulóra reprezentatív „évtizedkönyv” is készül, amelyben mindazokat a jelentős közéleti és kulturális személyiségeket megszólaltatják, akik kulcsszerepet játszottak a Duna Televízió megalakulásában és működésének tíz esztendejében. (d)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?