David Letterman kapta a Mark Twain-díjat

<p>David Lettermant, az amerikai televíziózás legendás alakját ismerték el a humoristáknak járó rangos&nbsp;Mark Twain-díjjal, a kitüntetést vasárnap este adták át Washingtonban a 70 éves showmannek.</p>

A kiemelkedő amerikai humoristákat elismerő Mark Twain-díjat évente ítéli oda a washingtoni John F. Kennedy Előadóművészeti Központ. Az elismerést olyan művészeknek szánják, akik humorukkal hasonlóan nagy hatást gyakoroltak az amerikai társadalomra, mint a 19. századi író.

Tavaly Bill Murray vehette át az elismerést, a korábbi díjazottak között volt Richard Pryor, George Carlin, Lily Tomlin, Neil Simon, Tina Fey, Carol Burnett, Ellen DeGeneres és Eddie Murphy is.

Letterman több évtizedes televíziós pályafutásáért kapta a díjat, az indoklás szerint a televízió-történet egyik leginnovatívabb és legbefolyásosabb showmanje. Késő esti talkshow-házigazdaként számos emlékezetes adás fűződik a nevéhez, népszerű volt jellegzetes, fanyar humora.

Late Night With David Letterman és The Late Show With David Letterman című műsorából 6028 epizód készült, több, mint bármely más showman műsorából, a The Late Show-t 2015 májusában láthatták utoljára a tévénézők.

A Mark Twain-díjat 10. alkalommal ítélték oda. A vasárnap esti gálán fiatalabb komikusok, köztük Jimmy Kimmel, hangsúlyozták, hogy nagy hatással volt rájuk Letterman humora.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?