Julia Louis-Dreyfus kapta a Mark Twain-díjat

Julia Louis-Dreyfus

Harmincöt éves színészi pályafutással és két nagy sikerű tévésorozat főszerepével a háta mögött idén Julia Louis-Dreyfus kapta meg vasárnap a Kennedy Központ Mark Twain-díját, az Egyesült Államok egyik legjelentősebb művészeti elismerését.

Az 57 éves Louis-Dreyfus az 1990-es évek népszerű Seinfeld-tévésorozatával futott be. Karrierje alatt hat egymást követő évben nyerte el az Emmy-díjat az HBO politikai szatírájában, Az alelnökben nyújtott alakításáért. A színésznő kilencszer vehette át a hollywoodi színészcéh (SAG) díját, megkapta a Golden Globe-díjat és a Peabody-díjat is.

A vasárnap esti díjátadó ceremónián olyan hírességek köszöntötték, mint Jerry Seinfeld, Stephen Colbert és Tiny Fey.

Louis-Deyfus korábban bejelentette, hogy mellrákban szenved, és kezelései miatt Az alelnök című sorozata hetedik évadának forgatását el is halasztották.  

 A színésznő a Mark Twain-díj 21. díjazottja lett, tavaly David Letterman vehette az elismerést, korábban pedig Bill Murray, Richard Pryor, George Carlin, Lily Tomlin, Neil Simon, Tina Fey, Carol Burnett, Ellen DeGeneres és Eddie Murphy is elnyerte.

A díjat olyan művészeknek adományozzák, akik humorukkal Mark Twainhez hasonlóan jelentős hatást gyakorolnak az amerikai társadalomra.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?