Darkness – a rettegés háza

Egy horrorfilmben sokkal félelmetesebb tud lenni, ha nem látjuk a szörnyet, mintha szemtől szemben állunk vele. A Darkness még ennél is tovább megy: ebben a filmben nincs is igazi, megfogható gonosz.

Egy horrorfilmben sokkal félelmetesebb tud lenni, ha nem látjuk a szörnyet, mintha szemtől szemben állunk vele. A Darkness még ennél is tovább megy: ebben a filmben nincs is igazi, megfogható gonosz. Vannak ugyan rossz szándékú emberek a rossz ügy szolgálatában, de maga a főgonosz, a címszereplő, a nagybetűs Sötétség viszont – természetéből kifolyólag – láthatatlan.

Egy amerikai család Európában keresi a boldogságát. Egy régi, vidéki házban laknak, az országút mellett, távol minden lakott településtől. Regina (Anna Paquin – X-Men), a család nyughatatlan természetű lánya gyanús jelenségekre lesz figyelmes. Valami rejtőzködik a házban, valami ősi, láthatatlan erő, amely egyre fenyegetőbb veszélyt jelent a család békéjére. Először az apát (Iain Glen – Tomb Raider) érik különös idegrohamok, egyre gyakoribbak a veszekedések feleségével (Lena Olin – Rómeó vérzik), furcsa jelenések zavarják meg a lakók nyugalmát. Regina barátjával nyomozásba kezd, és megtudják, hogy negyven évvel azelőtt a házban valakik rémisztő kísérletet hajtottak végre, szörnyű áldozatot kínálva fel a megidézni kívánt erőnek. A múltnak a jelen szereplőihez is több köze van, mint először gondolnák, és kiderül, hogy a Sötétség milyen rettenetes játékot képes űzni a halandókkal.

Jók a színészek, hatásos a képi megvalósítás, a nem túl eredeti alapötlet és az elbeszélés hosszadalmassága azonban némi csalódást okoz. A csattanós és az együttgondolkodó nézőkre számító befejezés, amin el lehet még agyalni egy kicsit mozi után, viszont bőséggel kárpótol mindenért. (est)

Darkness – A rettegés háza (Darkness), 2002 Színes, feliratos am.-sp. horror, 102 p., R.: Jaume Balaguero. Fsz.: Giancarlo Giannini, Iain Glen, Anna Paquin, Lena Olin

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?