Dagad a botrány

<p>Alig hervadtak el a koszorúk Cipő sírján, már arról hallani, hogy komoly viták folynak a Republic zenészei között. Miután a csapat egyik része közhírré tette a folytatást Sipos F. Tamással, Tóth Zoltán gitáros bejelentette, hogy otthagyja a zenekart. Tegnap pedig a dobos, Nagy László Attila is elárulta, hogy semmi kedve az egészhez.</p>

JUHÁSZ KATALIN

Tóth Zoltán előbb a Facebookon fakadt ki, szerda reggel pedig a TV2 Mokka című műsorában erősítette meg, hogy kilép a Republicból. Azzal kezdte, hogy a zenekar a rajongók és a sajtó hatására nagy nyomás alá került. Ő nem tartja időszerűnek a folytatást, mivel szerinte, Cipő halálával véget ért a Republic. ”Mostantól a majd negyed évszázados munkát kellene lezárni, és azon kéne gondolkozni, hogyan lehetne méltóképpen gondozni az örökséget…” – véli a zenész. Tóth Zoltán azt is elmondta, hogy miután magából kikelve könyörgött a többieknek, hogy ne folytassák Republic néven, végleges döntést hozott: ő „egy Republic nevű együttesben” nem játszik többé. A gitáros arról is beszélt, nem tudja elfogadni, hogy az újjáalakult zenekar akár egy új énekessel folytathatja, bár szerinte a tagok mentségére szolgálhat, hogy Sipos F. Tamást nem állandó tagként szerették volna bevenni.

A tegnapi nap híre, hogy Tóth Zoltán kiválása után Nagy László Attila, a zenekar dobosa is elbizonytalanodott a folytatást illetően. „Semmi kedvem az egészhez, mióta egyedül maradtunk. Nem találjuk a helyünket” – írja a zenész a Facebookon.

Bódi László Cipő korábban abban állapodott meg a tagokkal, hogy amennyiben bármelyikük kilép a zenekarból, vagy esetleg meghalna, a Republic nem folytatja a zenélést. Ahogy azt a Blikk megírta, Bódi László családja is ragaszkodik ehhez, vagyis hogy a zenekar ne használja a Republic nevet, és a koncerteken ne játsszák Cipő dalait. (A tagok bejelentése szerint Republic 67 néven zenélne tovább a csapat).

Végezetül álljon itt teljes terjedelmében a zenekar hivatalos honlapján tegnap közölt tájékoztató, amelynek értelmezését önökre bízom.

„Köszönjük a médiának azt a kiemelt, de meg nem érdemelt figyelmet, amit az utóbbi időben a zenekart érintő minden megnyilvánulás kapcsán tanúsított. Ennyit az utóbbi húsz évben összesen nem foglalkoztak velünk! Mi azonban zenésznek és nem média-sztárnak szeretnénk tartani magunkat. Csendes gyászunk mellett keményen dolgozunk és kitartó közönségünk segítségével megyünk tovább azon az úton, amin 23 éve elindultunk.

Mint eddig sem, ezután sem reagálunk semmilyen velünk kapcsolatban felröppentett hírre. Senkinek, semmiről sem nyilatkozunk. A szakmai tevékenységünkhöz kapcsolódó érdeklődésre továbbra is a zenekar menedzsere válaszol.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?