Csillaghullás

Áll az elkülönített kórteremben. Az ágyon eszméletlen, szenvedő test. A társa, a szerelme. Riadt tekintetéből sugárzik a nagy kérdés. Mi lesz, mi lesz most? Van esély? Az asszonyon teljesen elhatalmasodik a kétségbeesés. Leroskad a súly alatt. Már csak egy gondolatok nélküli halmaz. Az orvos megszánja.

Áll az elkülönített kórteremben. Az ágyon eszméletlen, szenvedő test. A társa, a szerelme. Riadt tekintetéből sugárzik a nagy kérdés. Mi lesz, mi lesz most? Van esély? Az asszonyon teljesen elhatalmasodik a kétségbeesés. Leroskad a súly alatt. Már csak egy gondolatok nélküli halmaz. Az orvos megszánja. Imádkozzon, imádkozzon súgja. Lelke rian az orvos szavára. Haranglábként csapódik agya falának a visszhang – imádkozzon! A döbbenet kongó ürességnek ad teret. Önkéntelenül is az általa soha ki nem mondott ima szavai után kutat. Zavaros bizonytalansággal rálel az első sorra. – Mi atyánk, ki vagy a mennyekben. Félelme mélyül. Szavak, szavak. Felpillant. Az embere őt nézi. Tekintetük ölelkezésében a boldog múlt tánca árasztja melegét zsigereikben. Kezük útra kel. Simogatják egymás arcát, testét. Közös örömeik millió apró kövéből építik erős falú mentsvárukat. Diadalittasan beköltöznek. Ők, ők ketten. Ülnek a tűz mellett s szeretettel nézik egymást. Lassan utat nyitnak könnyeiknek, amiben már ott él a megbékélés a visszafordíthatatlan felett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?