Comet: újra Ákos nyert

A Comet-díjat a német VIVA zenetévé alapította meg kilenc évvel ezelőtt, míg a magyar zenecsatorna idén harmadik alkalommal adta át a legjobb videoklipnek járó elismerést. Hasonlóan a magyarhoz, Comet-díjjal jutalmazza a legjobb klipet a svájci és a lengyel VIVA is.

A szakmai zsűri által megnevezett öt jelölt közül végül a nézők szavazatai alapján választják ki a győztest, akinek a Comet a szakmai elismerés mellett egyben lehetőséget is jelent: a nyertes klipet bemutatja a német tévé is.

Magyarországon az első évben Ákos nyert, tavaly pedig a Groovehouse vitte el a pálmát a Hajnal című dal klipjével. Az idén Zsédenyi Adriennt, Ákost, Dopemant, a Crystalt és a Zanzibart jelölték. A díj sajtótájékoztatóján kisebb botrány keveredett, Ákos ugyanis megjegyezte: „Nem könnyű helytállni, pláne, hogy egyre jobbak, igényesebbek a magyar klipek is. Nagyon tetszik például Majka klipje, bár a fiatalember annál kevésbé szimpatikus.” Dopeman, aki az utóbbi időben összenőtt Majkával, azonnal válaszolt Ákos kijelentésére: „Ezt még a végén megbeszéljük!” – mondta. Végül azonban a két énekes egy kézfogás kíséretében hallgatólagos békét kötött egymással, legalábbis a kamerák előtt…

A hivatalos díjátadóra augusztus hetedikén került sor egy népszerű budapesti szórakozóhelyen. A gálán a jelöltek élőben is felléptek. Ákos a jelenlegi turnéjából komolyzenészeket hozott magával, míg a Zanzibar unplugged-változatban adta elő legnagyobb slágereit. Dopeman szokásához híven kilógott a sorból: ő maga kényszerzubbonyban, míg társai műtősruhában léptek színpadra. A Crystal és Zsédenyi Adrienn ezúttal az egyszerű éneklést választotta, a különleges színpadi show elmaradt.

A műsor végén került sor a díj átadására, amit 2001 után ismét Ákos kapott. Az énekes az Alig hitted és a Majom a ketrecben című dalok klipjeivel nyerte el a nézők bizalmát. (pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?