Cenzúrázta Beton.Hofit a magyar köztévé

dd
Budapest |

Napjaink egyik legnépszerűbb magyar rapperének, Beton.Hofinak egyik koncertfelvételét közvetítette csütörtök este a fiatalokat megcélzó M2 Petőfi TV. A nézőknek feltűnhetett egy apró, politikai jellegű korrekció.  

A Bagira című ismert számnak abból a részéből, hogy „Belehalok, milyen szabad ország ez/ Anyámnak írok sms-t és az Orbán les” kivágták az Orbán szót, ami azért is feltűnő, mert a közönség a felvételen kórusban ordítja a dalszöveget, ám egy pillanatra hirtelen „elcsitul” . Beton.Hofi, aki egybéként az idei Gombaszögi Nyári Tábor egyik bejelentett fellépője, az A38 Hajón énekeltette a közönséget, a cenzúrára a Telex egyik olvasója figyelt fel.

A hírportál szerint hallani lehet, hogy utólag vették le a hangot a felvételről ennél a résznél. A rapper itt egyértelműen a magyar kormány lehallgatási botrányára utal, amelynek részeként a Fidesz izraeli kémprogrammal hallgatott le kormánykritikus civileket, újságírókat és gazdasági szereplőket. 

Nem ez az első popzene-cenzúra a magyar köztévében: néhány éve Fluor Tomi csinált viccet a sorosozásból, mire letiltották a dalait. Később az egyik raktárkoncert-programban szereplő kultikus Hétköznapi Csalódások zenekar Viktor című száma sem kerülhetett adásba.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?