Buli a tetőfokon

<p>Hazánk első számú zenei fesztiválján az ismertek, az Európa és világszerte hódító sztárok mellett idén is több olyan, kevésé ismert zenész lépett fel, akik önálló koncertet nem tudnának adni, az ilyen rendezvényeken viszont felfedezheti őket a közönség. Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét ők csináltak igazi bulihangulatot, és ők aratták a legnagyobb sikert. A Kraftwerk mellett.</p>

PUHA JÓZSEF

A Trencsénben tizennyolcadik alkalommal rendezett Pohoda fesztivált az ukrán filharmonikusok nyitották meg. Az első napon – a várakozásnak megfelelően – az elektronikus zene úttörője, a német Kraftwerk volt a nagy közönségkedvenc „háromdimenziós” koncertjével.

A legnépszerűbbek közül nagy sikert aratott az 1989-től 2003-ig működött, 2010-ben újjáalakult brit Suede, a méltán világhírű skót Travis zenekar, a triphop stílus zászlóvivője, Tricky, a kritikusok nagy kedvence, az angol Goldfrapp duó, az amerikai Kelis vagy az elmúlt években befutott angol elektro-duó, a Disclosure.

A kevésbé ismertek közül a Moderat, a Mogwai, Azelia Banks, Seasick Steve, a Mount Kimbie, a Jambinai, a Tame Impala és az Afghan Whigs aratott nagy sikert, de hatalmas érdeklődés kísérte a szlovák és cseh előadók, együttesek fellépését is. Jana Kirschner énekesnő a koncertjén jelentette be, hogy ismét gyermeket vár.

A Pohoda fesztivált Európa-szerte zenei rendezvényként tartják számon, ahol a muzsika az első számú vonzerő. A szervezők igyekeznek multikulturálisabbá tenni a fesztivált, a filmművészetnek, a színháznak, a képzőművészetnek, a kortárs irodalomnak, a sportnak, valamint az aktuális politikai és közéleti témákra fókuszáló vitadélutánoknak is helyet szorítnak. Az idei rendezvény vendége volt többek között Milan Lasica színész, Dušan Mitana író és Marián Gáborík jégkorongozó.

A fesztiválon pénteken Andrej Kiska államfő is tiszteletét tette. Štefan Hríb újságíró, valamint a nézők kérdéseire is válaszolt. Elmondta, szeretné megváltoztatni Szlovákiát. Szerinte, ha az emberek bíznak benne és erős a mandátuma, akkor a kormány is hallgatni fog rá, és változhatnak a rossz törvények. Pártot azért nem alapított, mert úgy gondolja, a pártvezető több száz embertől függ, és nem lehet tudni, hogy azok közül kiket vezérelnek személyes érdekek. Nem bánta meg, hogy konfliktusba került a Smerrel, mert elutasította a párt alkotmánybíró-jelöltjeit. Szerinte az igazságügyben alaposabb reform kell.

A Pohoda fesztivál vasárnap reggel – akárcsak az elmúlt években – ökomenikus istentisztelettel fejeződött be.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?