Britney Spears hazájában rekordot döntött

Szép napokat élhetnek át mostanában a könnyűzene rajongói, mivel rengeteg sztár albuma került a boltokba az elmúlt időszakban.
Egy hete Jay-Z várva várt The Black Album című nagylemeze az előrejelzéseknek megfelelően azonnal megszerezte az első helyet a Billboard magazin kétszáz nagylemezt rangsoroló listáján.

Szép napokat élhetnek át mostanában a könnyűzene rajongói, mivel rengeteg sztár albuma került a boltokba az elmúlt időszakban.

Egy hete Jay-Z várva várt The Black Album című nagylemeze az előrejelzéseknek megfelelően azonnal megszerezte az első helyet a Billboard magazin kétszáz nagylemezt rangsoroló listáján. A hírek szerint ezzel az albummal int búcsút a rajongóinak az amerikai rapper, visszavonul, a jövőben nem készít lemezeket, viszont a zeneiparnak természetesen nem fordít hátat. Egy nemrég készült interjúban elmondta, hogy a zeneíráson kívül még jó néhány dolog foglalkoztatja. „Szeretnék filmezni, és jobban elmélyedni a ruhatervezésben. Emellett a lemezkiadóm dolgaira is oda kell figyelnem. Biztos nem lesznek így sem unalmas perceim” – nyilatkozta.

Várható volt, hogy a héten Jay-Z albuma leszorul a dobogóról, mivel új trónkövetelők érkeztek. A lemezeladások mérésével foglalkozó SoundScan nevű cég felmérései alapján a tengerentúli vásárlók Britney Spears albumára voltak a legjobban kiéhezve, hiszen az In The Zone 609 ezer példányban fogyott a megjelenés első hetében. Ezzel Britney az eladási lista csúcsán debütált, amivel rekordot is döntött: eddig mind a négy lemeze az összesítés élén nyitott, és erre a múltban egyetlen énekesnő sem volt képes.

Az eladási lista második valamint harmadik helyezettje jócskán lemaradt a popkisasszony mögött, és a becslések szerint Britney trónolását egyelőre senki sem veszélyezteti. A szép eredmény nagyrészt köszönhető a megjelenést megelőző hatalmas reklámkampánynak. Az énekesnő számos televíziós műsorban szerepelt, és naponta feltűnt több menő lap címlapján. Britney tehát hazájában vigasztalódhat, mivel Angliában a lemeze iránti kereslet még a legpesszimistább várakozásokat is alulmúlta. Az elmúlt héten a tizennegyedik helyen debütált, a héten már csak a harminchetediken szerepel!

Az amerikai nagylemez-eladási lista második helyét 50 Cent csapata, a G-Unit szerezte meg, a Beg For Mercy című albumból 327 ezret adtak el, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Blink-182 állhatott fel. A punk-rockerek jó szereplése sokakat meglepett, mert Britney-vel ellentétben szinte alig reklámozták a lemezüket, ennek ellenére mégis 313 ezer elfogyott belőle. Jay-Z lemeze mögött az ötödik helyen a The Beatles albuma, a Let It Be... Naked nyitott, 280 ezren vásárolták meg a megjelenés hetében.

A kislemezek rangsorának élén is változás történt, a hosszú hetekig vezetett Beyoncé és Sean Paul visszacsúsztak a harmadik helyre, az első pozíciót Ludacris és Shawnna közös dala, a Stand Up szerezte meg. Ludacris lemeze, a Chicken*N*Beer október közepén az albumlista csúcsán debütált, amelyen ismét a barátaival dolgozott együtt. Nagy szerepet kapott a dalok elkészítésében Timbaland, aki a hip-hop egyik legbefolyásosabb producere. Korábban is már számos alkalommal volt a rapper segítségére. „Van annak is varázsa, ha új emberekkel dolgozom. Ám a Timbalanddel való munkának az a nagy előnye, hogy már nagyon jól ismerjük egymást, és félmondatokból megértjük, mire gondol a másikunk” – mondta az együttműködésükről Ludacris. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?