Brit a lista élén – Rod Stewart meghódította Amerikát!

Az amerikai listák élmezőnyében hónapok, sőt lassan évek óta nem szerepel angol előadó, ezért az elmúlt héten óriási meglepetést okozott, hogy Rod Stewart új albuma az eladási összesítés élén nyitott.

Az amerikai listák élmezőnyében hónapok, sőt lassan évek óta nem szerepel angol előadó, ezért az elmúlt héten óriási meglepetést okozott, hogy Rod Stewart új albuma az eladási összesítés élén nyitott. Sokan szenzációként kezelték a tényt, ami azért kicsit túlzás, mivel a rocker már a swinglemezének második részéből is nagyon sokat eladott a tengerentúlon. A The Great American Songbook harmadik részéből az első héten 240 ezer példány fogyott. Rod Stewartnak az utóbbi huszonöt évben nem sikerült hasonló bravúrt végrehajtania, hiszen legutóbb az 1978-ban megjelent Blondes Have More Fun című lemezével tudta meghódítani az amerikai lista csúcsát.

A héten viszont már nem Rod albuma a listavezető, ahogy várható volt, R. Kelly és Jay-Z közös korongja, az Unfinished Business debütált az első helyen. A két sztár között kirobbant botrány jó hatással volt az eladásra, még a vártnál is több fogyott az albumából.

A következő napokban sok, várva várt lemez jelenik meg, így várhatóan az r&b előadó és a rapper albuma is csak egy hétig trónol majd. A jövő héten került volna a boltokba Eminem és a Destiny’s Child korongja, ám a megjelenési dátumot mindkét esetben előrehozták az illetékesek, így a tengerentúlon még a héten megjelennek. A kiadók elmondása szerint erre azért volt szükség, hogy megakadályozzák az Encore és Destiny Fulfilled című lemezek illegális terjedését. Tény, hogy szivárogtak ki dalok az internetre, de a bennfentesek szerint mégsem ezért hozták előre a megjelenéseket. Sem Eminem, sem a lánytrió menedzserei nem akarták, hogy egy napon kerüljenek a boltokba a korongok, mivel mindkettő szeretné megszerezni az eladási lista csúcsát, és mindketten tartanak a másiktól. De mivel mindkét korong megjelenését előre hozták, így elképzelhető, hogy mégis egy napon jelennek meg. (pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?