Brad Pitt leszerződött

Brad Pitt producerként és főszereplőként is részt vesz majd a Madman of Alcatraz (Az Alcatraz őrültje) című thrillerben, mely a Birdman of Alcatraz című, 1963-ban forgatott hollywoodi klasszikus felújított változata lesz.

# Brad Pitt producerként és főszereplőként is részt vesz majd a Madman of Alcatraz (Az Alcatraz őrültje) című thrillerben, mely a Birdman of Alcatraz című, 1963-ban forgatott hollywoodi klasszikus felújított változata lesz. A történet egy őrült rab és pszichiátere kapcsolatáról szól, amely az orvost is csaknem az őrületbe kergeti.

A Madman of Alcatraz című készülő film két kiváló színésznek nyújt majd lehetőséget arra, hogy tehetségét kibontakoztassa, a történet ugyanis egy őrült szociopata és egy megszállott pszichiáter kapcsolatát mutatja be a világ legszigorúbban őrzött börtönének falain belül. A rab a madarak szerelmese, és megfigyelésük által dolgozza ki szökési tervét.

A film eredeti, 1963-as verziójában Burt Lancaster formálta meg olyan hitelesen, hogy alakításáért Oscar-jelölést kapott.

John Frankenheimer műve még pozitív színben tüntette fel az őrült gyilkost, az új produkció azonban ezen a ponton eltér az eredetitől. Ned Zeman forgatókönyvíró szerint ugyanis Robert Stroud figurája akkor igazán hiteles, ha egy elvetemült szociopata bűnözőként mutatják be, aki az orvosát is kis híján a mélybe rántotta. Az állatok – és közülük is főként a madarak – iránti szeretete pedig csupán egy manipuláció része volt, mellyel bizalmat próbált ébreszteni az emberekben.

Brad Pitt tehát ezúttal negatív hősként jelenik meg a vásznon. A sztár azonban ezt csöppet sem bánja, és úgy gondolja, a közönség ettől még kíváncsi lesz rá. Ezt bizonyítja az is, hogy az új változatnak produceri teendőit is magára vállalta.

Pitt egyébként az elmúlt évben nem erőltette meg magát: csupán két produkcióban vett részt, és mindkettőben egy apró cameo-szerepben. (A Szemtől telibe és a Confessions of a Dangerous Mind című filmet is egy-egy barátja rendezte: előbbit Steven Soderbergh, utóbbit George Clooney.)

A Madman of Alcatraz után Pitt visszatér a hősszerepekhez: a Troy című nagyszabású történelmi dráma főszerepét vállalta el, melyet Wolfgang Petersen rendez Homérosz ĺliász-a alapján. (o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?