Borostyán Fesztivál tizenkettedszer

ELŐZETES
Komárom. A holnap kezdődő és vasárnapig tartó 12. Borostyán Fesztivál hagyományaihoz híven ezúttal is sokrétű zenei világot vonultat fel. Minden korosztály kedvére válogathat a neki tetsző zenei irányzat, stílus között.
Szalóki Agi népdalénekes és zenekara először látogat el a komáromi rendezvényre.

ELŐZETES

Komárom. A holnap kezdődő és vasárnapig tartó 12. Borostyán Fesztivál hagyományaihoz híven ezúttal is sokrétű zenei világot vonultat fel. Minden korosztály kedvére válogathat a neki tetsző zenei irányzat, stílus között.

Szalóki Agi népdalénekes és zenekara először látogat el a komáromi rendezvényre. A Téli-nyári laboda című vidám gyerekműsoruk ének- és mondókatanítással, Weöres Sándor-versekkel, tánccal, zeneiképesség-fejlesztő játékokkal örvendezteti meg a legkisebbeket. Huzella Péter előadóművész, a gyerekek kedvence idén verskoncerttel mutatkozik be a középiskolások korosztályának. A Limes Galériában Écsi Gyöngyi népdalénekes Hitvalló énekek címmel, 16. századbeli népi énekeket ad elő. Lesz táncház a Pengő zenekarral, valamint lemezbemutató koncertet ad a Hats Off bluesegyüttes.

A vasárnapi folkfesztivál a gyerekeknek is kínál izgalmas programot: a világzenét játszó budapesti Makám együttes Szindbád című gyerekműsorát mutatja be. A Borostyán Fesztiválon első alkalommal lép fel az autentikus erdélyi népzenét játszó Pikó és bandája. Pergő, temperamentumos zenéjét hozza el a délszláv népzenét őrző és előadó Söndörgő együttes, amely szintén lemezbemutatót tart a nemrég megjelent Oj Javore című album anyagából. A fesztiválon hosszú idő után újra fellép a világzenét képviselő Ghymes együttes, koncertjük az Éghymese című albumuk zenei anyagára épül. A hagyományokhoz híven az idei Tompa Mihály Vers- és Prózamondók Verseny VI. kategóriájának díjazottjai is bemutatkoznak: Halász Gábor és Csánó Szabina, valamint az Industria Duó. A házigazda Borostyán együttes pedig új felállásban és új dalokkal mutatkozik be. (nl)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?