Kultúra

Borostyán Fesztivál

Komárom. A 8. Borostyán Fesztivál keretében nagy sikerű koncertet adott tegnap a megzenésített gyermekverseket, hangszeres népdalfeldolgozásokat előadó Garabonciás együttes. A Boros Tamás által vezetett négytagú csornai együttes már az első percekben megtalálta a közös hangot a több száz fős gyermekközönséggel.
ÚJ SZÓ ONLINE

2002. június 8. 08:00

fd

A négytagú csornai Garabonciás együttes
Vas Gyula felvétele
Komárom. A 8. Borostyán Fesztivál keretében nagy sikerű koncertet adott tegnap a megzenésített gyermekverseket, hangszeres népdalfeldolgozásokat előadó Garabonciás együttes. A Boros Tamás által vezetett négytagú csornai együttes már az első percekben megtalálta a közös hangot a több száz fős gyermekközönséggel. Az óvodásokból és alsó tagozatos alapiskolásokból álló publikum végig aktív szereplője volt az előadásnak, szívvel-lélekkel bekapcsolódva a közös éneklésbe, játékba. Különleges élményt jelentett, amikor az együttes tagjai madárhangokat csalogattak elő a hangszerekből, és érdekes színfoltja volt az előadásnak a hangszerbemutató is.

A Borostyán Fesztivál a ma délután tizenhét órakor kezdődő folkfesztivállal zárul. Az est során fellép többek köt a Bástya citerazenekar, az Accord, a Borostyán, a Kaláka együttes, valamint Sebő Ferenc és együttese.

Sebő Ferenc a műfaj klasszikusának számít, nevéhez fűződik a magyarországi néptáncmozgalom elindítása. jelenlegi együttesét a görö-balkáni-szerbhorvát zenét játszó Zsarátnok együttes egykori tagjai alkotják. Koncertjük egyik érdekessége, hogy rengeteg, számunkra egzotikus hangszert vonultatnak fel: tekerőlant, koboz, pánsíp, bolgár kaval, buzuki, derbuka stb. (vkm)

Önnek ajánljuk
A szorzók a következő napokban még változhatnak ⋌(TASR-felvétel)

Lehet tippelni a választásra, a szorzók az eredményt is sejtetik

Andrej Kiska aláírta az első törvényt, jóváhagyta a választások új szabályait

Kiderült, mit kért Pellegrini Kiskától

koronavírus

Négytagú szlovákiai család került karanténba koronavírus-fertőzés gyanúja miatt

Frissítve

Németh Krisztiánt leigazolta a DAC

filmdíj

Az Amnesztia kapta a legtöbb jelölést

koronavírus
Frissítve

Terjedésnek indult a koronavírus Németország legnépesebb régiójában

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.