BONTÁS

2020: A tűz birodalma
(2020: Vláda ohňa, am. sci-fi 100 p. 2002) R.: R. Bowman. Fsz.: M. McConaughey, Ch. Bale, I. Scorupco, G. Butler.
2020. Vérengző sárkányok igájukba hajtották a Földet. A túlélők egy maroknyi csoportja megpróbálja felvenni a harcot a rémekkel, de esélyeik jóformán a nullával egyenlőek.

2020: A tűz birodalma

(2020: Vláda ohňa, am. sci-fi 100 p. 2002) R.: R. Bowman. Fsz.: M. McConaughey, Ch. Bale, I. Scorupco, G. Butler.

2020. Vérengző sárkányok igájukba hajtották a Földet. A túlélők egy maroknyi csoportja megpróbálja felvenni a harcot a rémekkel, de esélyeik jóformán a nullával egyenlőek.

28 nappal később

(28 Days Later, szín. fel. ang. dráma 112 p. 2002) R.: D. Boyle. Fsz.: C. Murphy, N. Harris, Ch. Eccleston, B. Gleeson.

Maroknyi túlélő menekül a zombiktól elárasztott Londonból. Digitális kézikamerás horrorőrület a Trainspotting alkotóitól.

8 mérföld

(8 Mile, szín. fel. am. filmdr. 110 p. 2002) R.: C. Hanson. Fsz.: Eminem, B. Murphy, K. Basinger, M. Phifer.

Egy fehér repper a detroiti fekák között a hip-hop hőskorában. Tapintható szociomiliő, lakókocsifíling, torokszaggató rímpárbajok. És a lényeg: Eminem viszi a prímet.8 nő

(8 žien, szín. fel. fr. vígj. 103 p. 2002) R.: F. Ozon. Fsz.: C. Deneuve, I. Huppert, E. Beart, F. Ardant, D. Darrieux, V. Ledoyen.

Egy hulla és 8 nő egy vidéki kúriában. Egy fenegyerek rendező és 8 híres francia színésznő. Egy Ezüst Medve a 8 főszereplőnek.

Ali G Indahouse

(szín. fel. ang. vígj. 88 p. 2002) R.: M. Mylod. Fsz.: S. Baron Cohen, M. Gambon, Ch. Dance, K. Bright.

Egy fehér külvárosi bunkó a gettó mélyén élő feka gangszta rappernek képzeli magát, így fut be politikai karriert. Eszement poénparádé ritka színes vizuális ötletekkel.

Álmomban már láttalak

(Maid in Manhattan, szín. fel. am. vígj. 100 p. 2002) R.: M. Lawrence. Fsz.: S. Bullock, H. Grant, D. Haig, A. Witt.

Egy önállótlan milliomos és talpraesett ügyvédnője eddig egymásra voltak utalva, most változik a helyzet. Van-e olyan, hogy már túl késő szerelmet vallani?

Atomcsapda

(K-19: The Widowmaker, szín. fel. am.-ang.-ném. filmdr. 138 p. 2002) R.: K. Bigelow. Fsz.: H. Ford, L. Neeson, S. Spruell, P. Stebbings.

1961-ben a K-19 jelű szovjet atom-tengeralattjáró víz alatti Csernobilt adott elő. Hidegháborús izgalmak klausztrofóbiás katonadrámában, ruszki katonának maszkírozott Harrison Forddal.

Az arany markában

(Heist, szín. fel. am. krimi 111 p. 2001) R.: D. Mamet. Fsz.: G. Hackman, D. DeVito, D. Lindo, S. Rockwell.

Profi mackós visszavonulás előtt belekényszerül egy utolsó utáni balhéba. Mindenki mindenki ellen egy zsák aranyért – ebben a partiban nincs ezüstérmes...

Bazi nagy görög lagzi

(Moja tučná grécka svadba, amerikai romantikus vígjáték, 95 perc, R.: Joel Zwick, Fsz.: Nia Vardalos, John Corbett, Michael Constantine, Lainie Kazan, Andrea Martin, Joey Fatone)

Toula, az örök lázadó egyszer csak megszabadul a szemüvegétől, egyre szexibben öltözik, senkinek nem árulja el, mivel tölti az estéit, és végül bemutatja álmai férfiát, Iant, aki szőke, nem görög, és még vegetáriánus is. Elszabadul a pokol! De nincs mese: az apának el kell viselnie Iant, Iannek el kell viselnie új családját, és Toulának el kell viselnie, hogy szerettei képtelenek elviselni egymást...

Bizsergés

(Druhá mladosť, szín. fel. am.–ang. filmdr. 112 p. 2001) R.: J. McKay. Fsz.: A. MacDowell, I. Staunton, A. Chancellor, K. Doughty.

Csók és könny: az angol vidéki iskola-igazgatónő kalandjai volt tanítványa körül, avagy Andy McDowell visszatér az esküvőkhöz és a temetésekhez.

Chihiro szellemországban

(Sen to Chihiro no kamikakushi, szín. mb. jap. anim. 125 p. 2001) R.: Miyazaki Hayao.

Chihiro, a tízéves kislány egy gonosz boszorkány szolgálatába áll, hogy visszakapja disznóvá varázsolt szüleit. Berlini nagydíjjal jutalmazott anime-kaland – a legszebb mese A vadon hercegnoje óta. Ehhez képest Harry Pótszer.

A cigánytábor az égbe megy

(Cigáni idú do neba, szín. szovj. fel. filmdr. 101 p. 1975) R.: E. Lotjanu. Fsz.: G. Grigoriu, Sz. Toma, B. Mulajev, I. Skurja.

M. Gorkij művéből készült zenés, színpompázatos tabló, oroszországi romákról.

Csajok a csúcson

(Baby to chcú tiež, szín. mb. ném. vígj. 90 p. 2001) R.: D. Gansel. Fsz.: D. Amft, K. Herfurth, F. Woll, A. Christ.

Három tizennyolc éves röplabdás lány orgazmusvadászaton. A Hangyák a gatyában stábjának filmje – ezúttal a gyengé(de)bb nem szemszögéből.

Csonthülye

(Mr Bones, szín. fel. dél-afrikai vígj. 104 p. 2001) R.: G. Hofmeyr. Fsz.: L. Schuster, D. Ramsey, J. Benney, F. Love.

A kavuki király fehér bőrű sámánja a városba indul, hogy felkutassa a trónörököst, akit egy ifjú golfbajnokban ismer fel. Eszement bohóckodás az afrikai bozótosból.

A dzsungel könyve 2.

(The Jungle Book 2, szín. mb. am. rajzf. 80 p. 2002) R.: Steve Trenbirth.

Maugli visszatér a faluból a dzsungelbe, és vele együtt visszatér Balu medve, Bagira, a fekete párduc, a gonosz Sir Khán, és minden jópofa állatka a legendás rajzfilmből.

Elhagyatva

(Abandon, szín. fel. am. thrill. 99 p. 2002) R.: S. Gaghan. Fsz.: K. Holmes, B. Bratt, Ch. Hunnam, Z. Deschanel.

Hová tűnt az egyetemi színpad zsenije? Talán csak rejtőzködik? A srác elhagyott barátnője és az ügyben nyomozó detektív a rejtély súlya alatt egymásba habarodnak.

Én, a kém

(Som agent, színes, am. film, 96 perc, 2002) R.: Betty Thomas, Fsz.: Eddie Murphy, Owen Wilson, Famke Janssen, Malcolm McDowell

Tipikus amerikai akciófilm, Eddie Murphy humorával spékelve – Budapest utcáiról.

Fullasztó ölelés

(Swimfun, szín. fel. am. thrill. 85 p. 2002) R.: J. Polson. Fsz.: J. Bradford, E. Christensen, S. Appleby, K. Burton, D. Hedaya.

A Végzetes vonzerő fiatalokkal újraforgatott verziója. A középiskola büszkesége, a helyi csodagyerek összeszűri a levet a szűzies leányka álcáját magára öltő nőstényördöggel, és ezután pokollá változik az élete.

A Gyűrűk Ura – A Két Torony

(Pán prsteňov – Dve Veže, szín. am. fantasy 179 p. 2002) R.: P. Jackson. Fsz.: E. Wood, I. McKellen, V. Mortensen, L. Tyler, Ch. Lee.

Frodó és Samu Mordorba mentek, Szarumánt meg lenyomják az entek. Birnami erdő, egri csillagok, szigeti veszedelem. Klasszikusok új ritmusban. Az erdő legyen veletek!

Halj meg máskor!

(Dnes neumieraj!, ang.-am. akcióf. 132 p. 2002) R.: L. Tamahori. Fsz.: P. Brosnan, H. Berry, T. Stephens, R. Pike.

20. Bond-film, 40. évforduló! Ünnepi akciók Bond-idézetekkel, pörgős képeffektusokkal és Madonna főcímdalával. Észak-koreai börtön, kubai génklinika, izlandi jégpalota, plusz egy forró és egy fagyos nő. Hmm!

Harry Potter és a Titkok Kamrája

(Harry Potter a tajomná komnata, am. fantasy 161 p. 2002) R.: C. Columbus. Fsz.: D. Radcliffe, E. Watson, R. Grint, R. Harris.

A szemüveges varázslódiák és társai visszatérnek a második tanévre. Újabb rémisztő kalandok és újabb trükkinvázió.

Hollywood Ending

(Hollywood Ending, am. vígj., 2002, 89 perc), R.: Woody Allen, Sz.: Woody Allen, George Hamilton, Téa Leoni, Debra Messing

Egy igazi komédia – Woody Allen módra.

Jelek

(Znamenia, szín. fel. am. thrill. 107 p. 2002) R.: M. N. Shyamalan. Fsz.: M. Gibson, J. Phoenix, Ch. Jones, R. Culkin, A. Breslin.

A külvilágtól elzárt atyafi gabonaköröket talál földjén. A jelek egy földönkívüli civilizáció érkezéséről tudósítanak, a világ a pusztulás szélén áll. A Hatodik érzék rendezőjének horror- és sci-fi-elemekben egyaránt bővelkedő új munkája.

Jégkorszak

(Doba ľadová, am. anim. 81 p. 2002) R.: C. Saldanha, Ch. Wedge.

Egy mammut, egy lajhár, egy kardfogú tigris és egy patkánymókus szövetkeznek, hogy egy eszkimóbébit visszajuttassanak szüleihez. Vidám és látványos, számítógép-animációs mese.

Kapj el, ha tudsz

(Chyt ma, ak dokážeš!, szín. mb. am. kalandf. 141 p. 2002) R.: S. Spielberg. Fsz.: L. DiCaprio, T. Hanks, Ch. Walken, M. Sheen, N. Baye.

Minden idők legpofátlanabb csekkhamisítójának igaz története a hatvanas évek stílusában, az ezredvég sztárjaival.

Kelj fel komám, ne aludjál

(szín. magy. filmdr. 85 p. 2002) R.: Jancsó Miklós. Fsz.: Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Tóth Ildikó, Jancsó Miklós, Hernádi Gyula.

Kapa és Pepe ezúttal történelmi időmontázsba keveredik. Hadifoglyok saját hazájukban, nevenek és temetnek, miközben megszólal a Magyar nemzeti hiphop...

Kémkölykök 2. – Az elveszett álmok szigete

(Dvaja pátrači – Spy kids 2, szín. am. akcióf. 99 p. 2002) R.: R. Rodriguez. Fsz.: A. Vega, D. Sabara, A. Banderas, C. Gugino, S. Buscemi.

A kémsrácok visszatérnek, hogy most egy vulkáni szigeten trónoló, őrült tudóstól és fura teremtményeitől mentsék meg a világot. Újabb vicces ötletparádé a Desperado alkotójától.

Kenyér és tulipánok

(Pane e tulipani, szín. ol.-svájci hb. vígj. 115 p. 2000) R.: S. Soldini. Fsz.: L. Maglietta, B. Ganz, G. Battiston, A. Catania.

Egy családját elhagyó ifjú hölgy, egy öngyilkos hajlamú pincér, egy homeopata masszőr és egy detektívregény-imádó vízvezetékszerelő kalandjai Velencében.

Két hét múlva örökké

(Dva týždne na zaľúbenie,, színes, amerikai film, 100 perc, 2002) R.: Marc Lawrence, Fsz.: Szereplők: Hugh Grant, Sandra Bullock, Alicia Witt, Dana Ivey, David Haig, Heather Burns, Robert Klein

Lucy Kelson ügyvédnő a környezet, a műemlékek és a polgári jogok védelmének megszállottja. George Wade (Hugh Grant) egy multinacionális cég egoista vezetője, munkája része, hogy pont ezeket a dolgokat semmisítse meg. A sors úgy hozza, hogy Lucy jól fizető állást kap George cégénél.

A kincses bolygó

(Planéta pokladov, am. rajzf. 95 p. 2002) R.: J. Musker, R. Clements.

R.L. Stevenson A kincses sziget című regénye cselekményének a világűrbe helyezett rajzfilm-verziója a hagyományos Disney-stílus jellegzetességeivel.

Kiscsaj

(Dievčatko, cseh film, 86 perc, Fsz.: Dorota Nvotová, Jana Hubinská, Ondřej Vetchý, Lukáš Latinák, Mário Kubaš, Marta Issová, Tatiana Vilhelmová)

Az Emma a szélsőségek között vergődik. Boldog szeretne lenni – ennek érdekében akár naponta cseréli a szexpartnereit, és mindenkivel őszinte lesz. Ám átlépi a közerkölcs és a jó ízlés határát...

Kótyagos szerelem

(Opití láskou, színes, amerikai film, 2002, 89 perc), Rendezte: Paul Thomas Anderson, szereplők: Adam Sandler, Emily Watson, Luis Guzman, Mary Lynn Rajskub, Philip Seymour Hoffman

Bekattant, puncs-szerelmes egyéneknek, pároknak kifejezetten ajánlott film.

A kör

(Kruh, színes, am. horror, 115 perc, 2002) R.: Rendezte: G. Verbinski, Fsz.: Martin Henderson, Naomi Watts, Brian Cox, Daveigh Chase, David Dorfman

Létezik egy videókazetta, amit ha megnézel, hét napon belül meghalsz. Rachel Keller kétségbeesett rohanásba kezd, hogy felderítse az álomszerű filmecske jelentését, eredetét. Úgy véli, hogy a rejtvény megoldásával talán elkerülheti az elkerülhetetlent. A film egy borzongató horrorfilm.

Lilo és Sticht – a csillagkutya

(Lilo & Stitch, anim. 85 p. 2002) R.: D. DeBlois, Ch. Sanders.

Lajka távoli rokona nem az űrbe készül, hanem onnan jött. De azért hazatelefonálna. Vagy legalább énekel – Elvis-nótákat...

Még egy kis pánik

(Analyzuj znova, am. vígjáték, 95 perc, 2002.) Fsz.: Billy Crystal, Robert De Niro

A maffia egyik legfélelmetesebb főnöke mostanában csak fel-alá sétálgat, mosolyog és régi musicalrészleteket énekelget. A fegyőrök nem tudják mire vélni a változást – merthogy Paul Vitti börtönben van: ha kiderül, hogy belebolondult a magánzárkába, kiereszthetik. Persze azzal a feltétellel, hogy egykori pszichológusa felügyeli.

A múlt nélküli ember

(Človek bez minulosti, szín. fel. finn-ném.-fr. filmdr. 97 p. 2002) R.: A. Kaurismaki. Fsz.: M. Peltola, K. Outinen, A. Tahti, J. Niemela.

Emlékezetkieséses férfi új életet kezd a hajléktalanok között, és lassan feltornássza magát a társadalomba. A magányos szívek filmballadája cannes-i zsűrinagydíjjal.

A nagyon nagy ő

(Ťažko zamylovaný, szín. fel. am. vígj. 113 p. 2001) R.: B. Farrelly, P. Farrelly. Fsz.: J. Black, G. Paltrow, J. Alexander, J. Viterelli.

Hal felszínes fickó, a lányoknak csak a külsejét nézi, aztán meghipnotizálják, és onnantól a duci macában is meglátja a nádszálkisaszszonyt. Tiszteletlen poénkodás a Keresd a nőt! rendezőitől.

Nemzetbiztonság Bt.

(National Security, szín. mb. am. krimi 90 p. 2002) R.: D. Dugan. Fsz.: M. Lawrence, S. Zahn, C. Feore, E. Roberts.

Fekete kópé, fehér zsaru vállt vállnak vetve a betörők és a korrupció ellen.

Az órák

(The Hours, szín. fel. am. filmdr. 114 p. 2002) R.: Stephen Daldry. Fsz.: Nicole Kidman, Meryl Streep, Julianne Moore, Ed Harris.

Mrs. Dalloway egy évszázada és három no, akinek az életét a könyv döntoen befolyásolta. Michael Cunningham regényének adaptációja a Billy Elliot rendezojétol három keskeny ajkú színészkirálynovel.

Az ördög éve

(Rok ďábla, szín. Cseh keserédes, 88 p. 2002) R: Petr Zelenka, Fsz: Jaromír Nohavica, Karel Plíhal, Čechomor, Jaz Coleman, Jan Prent)

Egy film a csodáról és az alkoholról. Jaromír Nohavicának, a cseh folkzene fenegyerekének kalandozásai az alkohol világában és az üveghegyen innen. Egy kedves dokumentum, amely nem is az.

A sárkány csókja

(Bozk draka, szín. mb. am–fr. akcióf. 98 p. 2001) R.: Chr. Nohan. Fsz.: J. Li, B. Fonda, Tch. Kario, J. Foreham.

A kis kínai Párizsban... Jól elbán a vérszomjas, bitang gall rendőrökkel – természetesen egyedül és most Luc Besson produkciójában...

Senkiföldje

(Zem nikoho, szín. fel. bosnyák-belga-fr.-szlovén-ol.-ang. filmdr. 98 p. 2001) R.: D. Tanovic. Fsz.: B. Djuric, R. Bitorajac, F. Sovagovic, G. Siatidis.

Bosznia, 1993: egy bosnyák és egy szerb katona a harcoló felek közti aknamezőn reked. Sokszoros díjnyertes film. OSCAR-DĺJ 2002!

Solaris

(Solaris, színes am. dráma, sci-fi, 99 p. 2003.) R.: Steven Soderbergh, Fsz.: George Clooney, Natascha McElhone

Chris Kelvin (George Clooney) pszichológus mellett egy mentőakció során régen halott felesége (Natascha McElhoe) ébred. Kelvin érzi, hogy az #rület kerülgeti: azt már sejti, hogy mi végzett a többiekkel, de nem tudja, ő átvészeli-e épp ésszel a kalandot. És azt még kevésbé, hogy akarja-e...Stuart Little, kisegér 2.

(Myšiak Stuart Little 2., gyerekf. 78 p. 2002) R.: R.: Minkoff. Fsz.: G. Davis, H. Laurie, J. Lipnicki.

A kis Stuart immár beilleszkedett: ebben a részben aprócska társa, a kismadár nyomába ered. Állati elmék, elmés állatok, látványos üldözés a Central-parkban – kedves nyári gyerekfilm.

A szállító

(Kuriér, fr.-am. krimi 94 p. 2002) R.: C. Yuen. Fsz.: J. Statham, Q. Shu, M. Schulze, F. Berléand.

Kriminek induló, akciómoziba torkolló film az alvilágnak dolgozó magánzóról, aki a véletlenek szerencsétlen egybeesése folytán megbízói első számú célpontjává válik. Luc Besson legfrissebb produkciója.

Szeretni bolondulásig

(Ľúbi ma, neľúbi ma, szín. tajvani hb. filmdr. 113 p. 1997) R.: C. Yu-hsun. Fsz.: T. Na, S. Eli, C. Ching-hsin, L. Hui-jen.

A szerelmes pék a táncdalfesztiválon kívánja megnyerni szíve választottjának kegyeit. Reméljük, nem sül bele. A Csinibaba találkozik a Liszttel.

Szívtiprók

(Pred svadbou nie, szín. fel. am. vígj. 123 p. 2001) R.: D. Mirkin. Fsz.: S. Weaver, J. Love Hewitt, R. Liotta, J. Lee, G. Hackman, A. Bancroft.

Anya és lánya gazdag pasikra specializált szélhámosok, akik utolsó közös bulijukon belefutnak néhány meglepetésbe. Kacagtató vígjáték az élet napos oldaláról.

Szörnyek keringője

(Ples príšer, szín. fel. am. filmdr. 111 p. 2001) R.: M. Forster. Fsz.: B. B. Thornton, H. Berry, P. Boyle, H. Ledger.

Egy rasszista exbörtönőr és egy kivégzett színes bőrű özvegyének viharos szerelme. Nehéz sorsok, megviselt érzelmek, hatalmas alakítások. OSCAR-DĺJ 2002!

Taxi 3.

(szín. mb. fr. akcióf. 90 p. 2002) R.: G. Krawczyk. Fsz.: S. Nacéry, F. Diefenthal, M. Cotillard, E. Sjöberg.

Még laposabb történet, még profibb látvány, még több humor: Luc Besson sikerfilmjének második folytatása.

Télapu 2.

(Santa Claus 2., am. vígj. 105 p. 2002) R.: M. Lembeck. Fsz.: T. Allen, J. Reinhold, W. Crewson, E. Mitchell.

Télapunak feleséget kell szereznie záros határidőn belül, különben kirúgják az állásából. A nagy sikerű vígjáték folytatása.

A tökös, a török, az őr meg a nő

(Le boulet, szín. fel. fr.-ang. krimi 107 p. 2002) R.: A. Berberian, F. Forestier. Fsz.: G. Lanvin, B. Poelvoorde, J. Garcia, D. Hounsou.

Marcona maffiózó és ügyetlen börtönőr Afrikában. Nyomukban a fél világ, előttük öt találat és még több mila...

Vándormadarak

(Putovanie vtákov, szín. fr. fel. természetf. 95 p. 2001) R.: J. Perrin.

Szabadok, mint a madár, mégis egész életükben hajtja őket valami. Bravúros légi felvételek a világ 200 tájáról.

Welcome to Collinwood

(Bombakšeft, am. f., 86 perc, 2002) R.: Anthony and Joe Russo, Fsz.: G. Clooney, William H. Macy, Andrew Davoli.

Üdv. Collinwoodban – East Side büszkeségében. Profi bűnözőnek szeretnének tűnni, ám a valóságban buták, mint a föld. Most egy trezor tartalmára pályáznak. Sejteni lehet a végeredményt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?