BONTÁS

8 nő
(8 žien, szín. fel. fr. vígj. 103 p. 2002) R.: F. Ozon. Fsz.: C. Deneuve, I. Huppert, E. Beart, F. Ardant, D. Darrieux, V. Ledoyen.
Egy hulla és 8 nő egy vidéki kúriában. Egy fenegyerek rendező és 8 híres francia színésznő. Egy Ezüst Medve a 8 főszereplőnek.
40 nap és 40 éjszaka
(40 dní, 40 nocí, szín. fel.

8 nő

(8 žien, szín. fel. fr. vígj. 103 p. 2002) R.: F. Ozon. Fsz.: C. Deneuve, I. Huppert, E. Beart, F. Ardant, D. Darrieux, V. Ledoyen.

Egy hulla és 8 nő egy vidéki kúriában. Egy fenegyerek rendező és 8 híres francia színésznő. Egy Ezüst Medve a 8 főszereplőnek.

40 nap és 40 éjszaka

(40 dní, 40 nocí, szín. fel. am. vígj. 105 p. 2001) R.: M. Lehmann. Fsz.: J. Hartnett, S. Sossamon, K. Connor Tracy, V. Shaw.

Matt egy hisztis cicababával való szakítás után negyven napos „nőböjtöt” fogad. Ám éppen ekkor jelenik meg a nagy Ő...

Ali G Indahouse

(ang. vígj. 88 p. 2002) R.: M. Mylod. Fsz.: S. Baron Cohen, M. Gambon, Ch. Dance, K. Bright.

Egy fehér külvárosi bunkó története, aki a gettó mélyén élő feka gangszta rappernek képzeli magát. Vizuális poénparádé, az évvége legjobb vígjátéka!

Bazi nagy görög lagzi

(Moja tučná grécka svadba, amerikai romantikus vígjáték, 95 perc, R.: Joel Zwick, Fsz.: Nia Vardalos, John Corbett, Michael Constantine, Lainie Kazan, Andrea Martin, Joey Fatone)

Toula, az örök lázadó egyszer csak megszabadul a szemüvegétől, egyre szexibben öltözik, senkinek nem árulja el, mivel tölti az estéit, és végül bemutatja álmai férfiát, Iant, aki szőke, nem görög, és még vegetáriánus is. Elszabadul a pokol! De nincs mese: az apának el kell viselnie Iant, Iannek el kell viselnie új családját, és Toulának el kell viselnie, hogy szerettei képtelenek elviselni egymást...

Beszélj hozzá!

(Hovor s ňou, sp. filmdr. 112 p. 2002) R.: P. Almodóvar. Fsz.: J. Cámara, D. Grandinetti, L. Watling, R. Flores.

A nemek harcának spanyol mestere bizarr szappanoperát kerít egy ápoló, egy újságíró, egy női torreádor és egy sérült táncosnő köré.

Bizsergés

(Druhá mladosť, szín. fel. am.–ang. filmdr. 112 p. 2001) R.: J. McKay. Fsz.: A. MacDowell, I. Staunton, A. Chancellor, K. Doughty.

Csók és könny: az angol vidéki iskola-igazgatónő kalandjai volt tanítványa körül, avagy Andy McDowell visszatér az esküvőkhöz és a temetésekhez.

Darázsfészek

(Osie hniezdo, amerikai thriller, R.: Florent Emilio Siri, Fsz.: Nadia Fares, Pascal Greggory, Benoit Magimel, Samy Naceri)

Két óra harc a létért. Itt valóban a lét a tét.

Egy csodálatos elme

(Čistá duša, szín. fel. am. filmdr. 134 p. 2001) R.: R. Howard. Fsz.: R. Crowe, J. Connelly, E. Harris, P. Bettany, Ch. Plummer.

Szellemi gladiátorsztori, egy Nobel-díjas matematikus élettörténete. 4 OSCAR-DĺJ 2002!

Elhagyatva

(Abandon, szín. fel. am. thrill. 99 p. 2002) R.: S. Gaghan. Fsz.: K. Holmes, B. Bratt, Ch. Hunnam, Z. Deschanel.

Hová tűnt az egyetemi színpad zsenije? Talán csak rejtőzködik? A srác elhagyott barátnője és az ügyben nyomozó detektív a rejtély súlya alatt egymásba habarodnak.

Erasmus, vagy Barátok

(Erasmu a spol., spanyol film, 120 porc, 2002) R.: Cédric Klapisch, Fsz.: Romain Duris, udrey Tatou, Judith Godreche

Xavier – a párizsi diák – apja minisztériumi állást ígér fiának, ha megtanul spanyolul. Az Erasmus program segítségével ez nem teljesíthetetlen feladat, így Barcelonába repül. Albérletet talál – hat lakótárssal, Európa különböző országaiból. És kezdődik a buli.

Én, a kém

(Som agent, színes, am. film, 96 perc, 2002) R.: Betty Thomas, Fsz.: Eddie Murphy, Owen Wilson, Famke Janssen, Malcolm McDowell

Tipikus amerikai akciófilm, Eddie Murphy humorával spékelve – Budapest utcáiról.

A Guru (am. film)

(Guru, színes, angol film, 94 perc) R.: Daisy von Scherler Mayer, Fsz.: Heather Graham, Jimi Mistry, Marisa Tomei, Dash Mihok, Emil Marwa, Michael McKean

Egy fiatal indiai srác áll a hagyományos kultúra helyett nagyobb előnyben részesíti a nyugati világ „forradalmát”. Ramu nekivág az újvilágnak és unokatestvére segítségével meghódítja azt. Persze a sikerhez vezető út igen rögös, és mint tudjuk, mindenki legalul kezdi. Ramu számára ez a pornóipart jelenti. Egy furcsa véletlen következtében az indiai srác egy gazdag hölgy, Lexi gurujává lép elő. A szekér innentől fogva beindulni látszik, de akad némi bonyodalom a gyönyörű Sharonna (Heather Graham) személyében, akit Ramu az „akciófilmek” készítése során ismer meg.

A Gyűrűk Ura – A két torony

(Pán prsteňov – Dve Veže, szín. am. fantasy 179 p. 2002) R.: P. Jackson. Fsz.: E. Wood, I. McKellen, V. Mortensen, L. Tyler, Ch. Lee.

Frodó és Samu Mordorba mentek, Szarumánt meg lenyomják az entek. Birnami erdő, egri csillagok, szigeti veszedelem. Klasszikusok új ritmusban. Az erdő legyen veletek!

Halj meg máskor!

(Dnes neumieraj, ang.-am. akcióf. 132 p. 2002) R.: L. Tamahori. Fsz.: P. Brosnan, H. Berry, T. Stephens, R. Pike.

20. Bond-film, 40. évforduló! Ünnepi akciók Bond-idézetekkel, pörgős képeffektusokkal és Madonna főcímdalával. Észak-koreai börtön, kubai génklinika, izlandi jégpalota, plusz egy forró és egy fagyos nő. Hmm!

Harry Potter és a titkok kamrája

(Harry Potter a tajomná komanta, am. fantasy 161 p. 2002) R.: C. Columbus. Fsz.: D. Radcliffe, E. Watson, R. Grint, R. Harris.

A szemüveges varázslódiák és társai visszatérnek a második tanévre. Újabb rémisztő kalandok és újabb trükkinvázió.

Helyzetek és gyakorlatok

(Storytelling, am. vígj. 87 p. 2001) R.: T. Solondz. Fsz.: S. Blair, L. Fitzpatrick, R. Wisdom, M. Thayer.

Mese a mesemondásról, a szexről és a rasszizmusról. A boldogságtól ordítani rendezőjének újabb botrányfilmje az amerikai élet fonákjáról.

Jégkorszak

(Doba ľadová, am. anim. 81 p. 2002) R.: C. Saldanha, Ch. Wedge.

Egy mammut, egy lajhár, egy kardfogú tigris és egy patkánymókus szövetkeznek, hogy egy eszkimóbébit visszajuttassanak szüleihez. Vidám és látványos, számítógép-animációs mese.

Kapj el, ha tudsz!

(Chyt ma, ak dokážeš!, szín. mb. am. kalandf. 141 p. 2002) R.: S. Spielberg. Fsz.: L. DiCaprio, T. Hanks, Ch. Walken, M. Sheen, N. Baye.

Minden idők legpofátlanabb csekkhamisítójának igaz története a hatvanas évek stílusában, az ezredvég sztárjaival.

A Kaptár

(Resident Evil, szín. fel. ang. akcióf. 100 p. 2002) R.: P. Anderson. Fsz.: M. Jovovich, M. Rodriguez, E. Mabius, J. Purefoy.

A helyszín: egy földalatti kutatóbázis. A felállás: egy ütőképes kommandóscsapat emberevő zombik ellen. Eredmény: vérözön, rémület, téboly. Ó, borzalom...

A kárhozat útja

(Road to Perdition, am. gengszterf. 119 p. 2002) R.: S. Mendes. Fsz.: T. Hanks, P. Newman, J. Law, J. Jason Leigh, T. Hoechlin.

Egy szerető családapa dobtáras géppisztollyal és egy túlságosan kíváncsi kisfiú, no meg egy hosszú, véres út... Az Amerikai szépség rendezőjének legújabb filmje!

Kémkölykök 2. – Az elveszett álmok szigete

(Dvaja pátrači – Spy kids 2, szín. am. akcióf. 99 p. 2002) R.: R. Rodriguez. Fsz.: A. Vega, D. Sabara, A. Banderas, C. Gugino, S. Buscemi.

A kémsrácok visszatérnek, hogy most egy vulkáni szigeten trónoló, őrült tudóstól és fura teremtményeitől mentsék meg a világot. Újabb vicces ötletparádé a Desperado alkotójától.

A kincses bolygó

(Planéta pokladov, am. rajzf. 95 p. 2002) R.: J. Musker, R. Clements.

R.L. Stevenson A kincses sziget című regénye cselekményének a világűrbe helyezett rajzfilm-verziója a hagyományos Disney-stílus jellegzetességeivel.

Kretének, de extrémek

(Le Raid, fr. vígj. 94 p. 2002) R.: D. Bensalah. Fsz.: H. de Fougerolles, R. Zem, A. Kelif, L. Deutsch.

Négy dilinyós bűnöző egy patagóniai túlélőversenyen kéne hogy gyilkoljon, potom négymillióért, de számukra a túlélés is épp elég kihívás. Extrém sportok, kretén viccek, de legalább a táj pompázatos.

Különvélemény

(Minority Report, szín. fel. am. sci-fi 145 p. 2002) R.: S. Spielberg. Fsz.: T. Cruise, C. Farrell, S. Morton, M. von Sydow.

Philip K. Dick novellájának adaptációja a kifürkészhető jövőről, a megelőzhető bűnről, a titokzatos látnokokról és a saját végzetével szembeszegülő zsaruról.

Lilo és Sticht – a csillagkutya

(Lilo & Stitch, anim. 85 p. 2002) R.: D. DeBlois, Ch. Sanders.

Lajka távoli rokona nem az űrbe készül, hanem onnan jött. De azért hazatelefonálna. Vagy legalább énekel – Elvis-nótákat...

Megszólít az éjszaka

(Proroctvo temnôt, am. thriller 119 p. 2002) R.: M. Pelington. Fsz.: R. Gere, L. Linney, W. Patton, A. Bates.

Különös, természetfeleti jelenségek tartanak lázban egy amerikai kisvárost. Az X-aktákhoz méltó történet megtörtént eseményeken alapul.

Mérges pókok

(Útok pavúkov, fel. am. horrorf. 99 p. 2002) R.: E. Elkayem. Fsz.: D. Arquette, K. Wuhrer, S. Terra, S. Johansson.

Kisváros, nagy pókokkal. Elég egy kevés méreg a tóban, és az icipici pókokból rögtön méretes gyilkosok lesznek...

Mindenütt nő

(Sladká Alabama, vígj. 108 p. 2002) R.: A. Tennant. Fsz.: R. Witherspoon, J. Lucas, P. Dempsay, C. Bergen.

A szűzies Melanie nagy bajba kerül, amikor szívszerelme megkéri a kezét, ugyanis az esküvő előtt el kell válnia férjétől – akinek létezéséről vőlegényének fogalma sincs. Romantikus vígjáték az Oltári nő és az Álljon meg a nászmenet! stílusában.

Sexy Boys

(Sexy vtáci, francia vígj. 90 p., R.: Stephane Kazandjian, Fsz.: Julien Baumgartner, Jeremie Elkaim, Matthias Van Khache)

A film három macho fiú történetét mutatja be. Egyfajta francia válasz az amerikai tinivígjátékokra.

Sobri

(magy. kalandf. 95 p. 2002) R.: Novák Emil. Fsz.: Szarvas Attila, Eperjes Károly, Törőcsik Mari, Szakácsi Sándor.

Sobri Jóska, a XIX. század egyik leghíresebb haramiájának legendákkal teli története akciódús előadásban. Fokospárbajok és erdei tűzharcok a Bakonyban.

Stuart Little, kisegér 2.

(Myšiak Stuart Little 2., gyerekf. 78 p. 2002) R.: R.: Minkoff. Fsz.: G. Davis, H. Laurie, J. Lipnicki.

A kis Stuart immár beilleszkedett: ebben a részben aprócska társa, a kismadár nyomába ered. Állati elmék, elmés állatok, látványos üldözés a Central-parkban – kedves nyári gyerekfilm.

Szállító

(Kuriér, fr.-am. krimi 94 p. 2002) R.: C. Yuen. Fsz.: J. Statham, Q. Shu, M. Schulze, F. Berléand.

Kriminek induló, akciómoziba torkolló film az alvilágnak dolgozó magánzóról, aki a véletlenek szerencsétlen egybeesése folytán megbízói első számú célpontjává válik. Luc Besson legfrissebb produkciója.

Szemből telibe

(Hollywood, Hollywood, szín. am. vígj. 111 p. 2002) R.: S. Soderbergh. Fsz.: B. Underwood, J. Roberts, M. McCormack, D. Duchovny.

”A szex, hazugság, video nem hivatalos folytatása sztárszereposztással 24 óra alatt játszódik: ez az elhibázott kapcsolatok napja. Egy film, amiben Julia Roberts végre megmutatja. Full frontális megütközések.”

Szentiván napja

(szín. magy. filmszat. 90 p. 2002) R.: Meskó Zsolt. Fsz.: Kamarás Iván, Fullajtár Andrea, Török Illyés Orsolya, Mácsai Pál, Básti Juli, Darvas Iván.

Lehet-e Hamlet a haknikirályból? Meddig egyensúlyozhatunk a művészet és a médiacirkusz között? Egy teljes nap korunk hősének életéből.

Szétcsúszva

(Sorted, ang.-am. thrill. 103 p. 2000) R.: A. Jovy. Fsz.: M. Rhys, S. Guillory, T. Curry, F. Msterson, J. Donovan.

A vidéki srác Londonban: bátyja halála után nyomoz, fejest ugik a partiéletbe, öltönyét trendi cuccokra cseréli, és még szerelmes is lesz. Erős miliő, erősködő trükkök, erőltetett tanulságok

Szex és Lucia

(Sex a Lucia, szín. fel. sp.–fr. filmdr. 128 p. 2001) R.: J. Medem. Fsz.: P. Vega, T. Ulloa, N. Nimri, D. Freire.

Lucia elveszített szerelmére emlékezik egy mediterrán szigeten. Szenvedély és tragédia spanyol módra.

A szmokinger

(The Tuxedo, am. vígj. 98 p. 2002) R.: K. Donovan. Fsz.: J. Chan, J. L. Hewitt, J. Isaacs, D. Mazar.

Jackie Chan legcikisebb filmje elektronikus kémszmokinggal és egyéb bohóságokkal. James Bond-kváziparódia vihogó kiscsajjal

Szörnyek keringője

(Ples príšer, szín. fel. am. filmdr. 111 p. 2001) R.: M. Forster. Fsz.: B. B. Thornton, H. Berry, P. Boyle, H. Ledger.

Egy rasszista exbörtönőr és egy kivégzett színes bőrű özvegyének viharos szerelme. Nehéz sorsok, megviselt érzelmek, hatalmas alakítások. OSCAR-DĺJ 2002!

Télapu 2.

(Santa Claus 2., am. vígj. 105 p. 2002) R.: M. Lembeck. Fsz.: T. Allen, J. Reinhold, W. Crewson, E. Mitchell.

Télapunak feleséget kell szereznie záros határidőn belül, különben kirúgják az állásából. A nagy sikerű vígjáték folytatása.

A tökös, a török, az őr meg a nő

(Le boulet, fr.-ang. krimi 107 p. 2002) R.: A. Berberian, F. Forestier. Fsz.: G. Lanvin, B. Poelvoorde, J. Garcia, D. Hounsou.

Marcona maffiózó és ügyetlen börtönőr Afrikában. Nyomukban a fél világ, előttük öt találat és még több mila...

Tűzvirágok

(Ohňostroj, szín. jap. fel. filmdr. 104 p. 1997) R.: Kitano T. Fsz.: Kitano T., Kisimoto K., Osugi R., Terajima S.

Családi problémákkal terhelt véres kez? felügyelő útja a nagyváros mocskától a Fujijama hómezőig. Remek film egy remek rendezőtől, még remekebb főszereplővel.

Ütközéspont

(Changing Lanes, am. thrill. 99 p. 2002) R.: R. Michell. Fsz.: B. Affleck, S. L. Jackson, T. Collette, S. Pollack.

Egy reggeli koccanás részvevői estére módszeresen kikészítik egymást. Erkölcsi tanmese thriller formában.

Valami Amerika

(Taká Amerika, szín. magy. vígj. 115 p. 2001) R.: Herendi Gábor. Fsz.: Szervét Tibor, Pindroch Csaba, Szabó Győző, Ónodi Eszter, Hujber Ferenc, Oroszlán Szonja.

Producer Amerikából, három testvér Budapestről: a reklámfilmes, a vállalkozó és a bölcsész. Valami vígjáték slágerbetétekkel, betépett takarítónővel, asztalra döntött államtitkár asszonnyal és egy jobbkormányos luxusautóval.

Véresen egyszerű

(Zbytočná krutosť, szín. am. fel. krimi 97 p. 1984-1999) R.: J. Coen. Fsz.: J. Getz, F. McDormand, D. Hadaya, M. E. Walsh.

Mit tegyünk, ha nejünk félrelép? Hívjunk izzadós, kövér, hülyén röhögő detektívet, és bízzuk rá az ügyet. Bízzuk rá, de benne ne bízzunk! A Fargo és A nagy Lebowski rendező-mesterpárosának első filmje!

Vidocq

(Fantóm Paríža, fr. akcióf. 100 p. 2001) R.: Pitof. Fsz.: G. Depardieu, G. Canet, I. Sastre, A. Dussollier, M. Maaskri.

Az Alkimista és a tűz: Vidocq, a volt fegyenc, 1830 Párizsának leghíresebb magánnyomozója három férfi rejtélyes halálának ügyében nyomoz, míg végül szembe nem kerül a város tükörarcú rémével, a szűz lányokat gyilkoló Alkimistával. Kosztümös akcióthriller a Farkasok szövetségének modorában.

A vörös sárkány

(Červený drak, am. pszichothriller, 2002, R.:Brett Ratner, Sz.: Anthony Hopkins, Edward Norton, Ralph Fiennes, Emily Watson, Harvey Keitel, Mary-Louise Parker, Philip Seymour Hoffman, Anthony Heal)

Will Graham, a kiváló nyomozó azért hagyta ott az FBI-t, mert majdnem az életébe került elkapni Dr. Hannibal Lectert, a zseniális őrültet. Most, évek múltán azonban, amikor egy sor különösen szörnyű gyilkosság tartja rettegésben a közvéleményt.

Welcome to Collinwood

(Bombakšeft, am. f., 86 perc, 2002) R.: Anthony and Joe Russo, Fsz.: G. Clooney, William H. Macy, Andrew Davoli.

Üdv. Collinwoodban – East Side büszkeségében. Profi bűnözőnek szeretnének tűnni, ám a valóságban buták, mint a föld. Most egy trezor tartalmára pályáznak. Sejteni lehet a végeredményt.

A zongoratanárnő

(Pianistka, szín. fel. fr.-osztr. filmdr. 130 p. 2001) R.: M. Haneke. Fsz.: I. Huppert, B. Magimel, A. Girandot, S. Lothar.

Egy negyvenes zenetanárnő magával rántja ifjú hódítóját a perverz örömök pusztító mélységeibe.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?