Bohém fiatalok élete

Európai turné keretében, de önálló változattal jelentkezik Szlovákiában a Rent című musical, amelyet fiatal hazai tehetségek visznek színre svéd segítséggel.

Európai turné keretében, de önálló változattal jelentkezik Szlovákiában a Rent című musical, amelyet fiatal hazai tehetségek visznek színre svéd segítséggel. Ez a segítség a zenekar, viszont a szövegeknek elkészült a szlovák változata (Milan Ješko munkája), a rendezést pedig Patrik Lančarič vállalta magára, aki saját koreográfust is hozott magával.

A Rent a Bohémélet ezredvégi változata. A történet helyszíne New York East Village negyede a nyolcvanas évek fordulóján. Néhány bohém fiatal laza életét és szerelmeit követhetjük nyomon egy bérlakásban az AIDS-korszak tombolása közepette. Mark, a szerelem űzte filmkészítő (Vladimír Volečko), vágyainak tárgya, Maureen Johnson (Soňa Jányová), egy Harvardon diplomázott leszbikus ügyvéd, Joanne Jefferson (Lenka Rakárová), Mark HIV-pozitív és ex-drogfüggő szobatársa, Roger Davis (Viliam Csontos), a srác új barátnője, a drogfüggő és HIV-fertőzött táncosnő, Martina Marquez (Michaela Horká), a régi szobatársuk, a szintén HIV-fertőzött számítógépzseni, Tom Collins (Milan Ješko), az ő drag queen szeretője, Angel (Petr Brychta), valamint a banda egy ex-tagja, Benjamin Coffin (Ján Slezák), aki pénzért házasodott, és azóta mindenben a társaság ellenpólusát képviseli.

A musical szerzője Jonathan Larson, aki saját életével és halálával is azonosult darabja hőseivel, s a sors kegyetlen iróniájaként a darab bemutatójának reggelén halt meg. A szlovákiai premier ma este lesz a pozsonyi Istropolisban (Szakszervezetek Háza), ahol még a mai bemutatót követő három napon is eljátsszák. Ezután szlovákiai turnéra indul a társaság, s többek között fellépnek Trencsénben, Eperjesen, Besztercebányán, Nyitrán és március 14-én ismét Pozsonyban. Folytatás május-júniusban. (jdj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?