Blues Jamboree másodszor

ELŐZETES
Október 6-án és 7-én kerül megrendezésre az érsekújvári bluesfesztivál. A szervezőt, Sajtos Ferencet kérdeztük.
Hogyan született meg a gondolat, hogy épp a blues az a stílus, amely fesztivált érdemel?
Számomra a blues nemcsak egy zenei irányzat, hanem egyben életstílust is jelent.

ELŐZETES

Október 6-án és 7-én kerül megrendezésre az érsekújvári bluesfesztivál. A szervezőt, Sajtos Ferencet kérdeztük.

Hogyan született meg a gondolat, hogy épp a blues az a stílus, amely fesztivált érdemel?

Számomra a blues nemcsak egy zenei irányzat, hanem egyben életstílust is jelent. Átemel a mai világ jellegtelen popzenéi felett, és tartalmas zenei élményt nyújt, bármennyit is hallgatom. Mivel már több mint tíz éve foglalkozom zenei rendezvények szervezésével, tavaly elérkezettnek láttam az időt arra, hogy végre a szívem szerinti zenéé legyen a főszerep.

Mennyiben különbözik majd az idei a tavalyitól?

Tavaly szétdaraboltuk a fesztivált, a pénteki napot az IMC klubban rendeztük meg. Ezúttal az első napi koncerteknek is a Millennium Sportcsarnok ad otthont, a hely akusztikailag és környezetileg is tökéletes. Sikerült meghívnunk az 1969-es Woodstockon is fellépő világhírű Ten Years After zenekart, úgy gondolom, a zenei csemegére vágyók velük csillapíthatják éhségüket. Az eredeti felállásból – Leo Lyons, Ric Lee, Chick Churchill – mindössze Alvin Lee hiányzik, akit jól helyettesít egy fiatal gitáros, Joe Gooch. Volt szerencsém őket az idén élőben is látni-hallani, és állítom, ezek a srácok ennyi év után sem felejtettek el zenélni. A koncerteket követően a helyi Country City Pubban közös dzsemmelést, egyfajta örömzenélést tartunk. (k)

A II. Blues Jamboree fellépői:

Canned Heat Revival Band (SK), Sharrie Williams (USA), Takáts Tamás Dirty Blues Band (HU), Jakub „Little Root” Kořínek (CZ), Víťazný Traktor (SK), Mátyás Pribojszki Band (HU), Lefthand Freddy & The Aces (NL), Ten Years After (GB).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?