Black Eyed Peas: hatodik hete első

1998 végén Cher az I Believe című slágerével hét héten keresztül az angol kislemezlista élén állt. Azóta senki sem tudott négy hétnél tovább vezetni. A will.i.am, apl.de.ap, Taboo és Fergie alkotta Los Angeles-i Black Eyed Peas most a hatodik heténél tart.

1998 végén Cher az I Believe című slágerével hét héten keresztül az angol kislemezlista élén állt. Azóta senki sem tudott négy hétnél tovább vezetni. A will.i.am, apl.de.ap, Taboo és Fergie alkotta Los Angeles-i Black Eyed Peas most a hatodik heténél tart. Ha a Where Is The Love? című dal a jövő héten is a csúcson marad, akkor az együttesnek sikerül utolérnie Chert, ami nem kis eredmény a hetente újdonságok tucatjaitól hemzsegő angol piacon! A zenekar lemeze, az Elephunk is minden várakozást felülmúlt, világszerte a lemezeladási listák élvonalában tanyázik. A májusban megjelent albumon a trióból lett kvartett közel két évig, 2001 nyara óta dolgozott San Franciscoban.

VILÁGSIKER

A Where Is The Love? refrénjét Justin Timberlake énekli. A dal nagy szociális érzékenységről tesz tanúbizonyságot, és a tömegpusztító fegyverek használata ellen is szól, a zenekar mégsem az amerikai elnök munkáját kritizálja benne, egyszerűen csak a békét hirdeti. A szöveg valóban félreérthető, így a megjelenéskor egyáltalán nem volt biztos, hogy sláger lesz belőle. A tagok is tartottak attól, hogy dalukat a média és a közönség félreérti, így a Dixie Chicks-lányok sorsára jutnak, akiket a Bush ellenes megnyilvánulásuk óta bojkottál az amerikai közönség és újságíró szakma. „Nem akarunk durvák lenni, mert akkor a rádiók sem játszanák a számainkat” – nyilatkozták. A kilencvenes évek második felében megalakult formáció már az induláskor a szociálisan érzékeny, de a gengszterséget elvető, tanító célzatú hip-hop egyik legnagyobb reménységének számított Amerika nyugati partján.

Három éve annak, hogy megjelentette a Bridging The Gap című albumát, amelyen nem kisebb sztárok vállaltak vendégszereplést, mint Macy Gray, Mos Def és Wyclef Jean. A produkciót a szakma nagy lelkesedéssel fogadta, ám a világsiker elmaradt. A lemez legnagyobb slágere, a Macy Gray közreműködésével készült Request+Line megmutatta a követendő utat: a trió felvett negyedik tagnak egy énekesnőt. Ugyan korábban is gyakran léptek fel vokalistanővel kiegészülve, de mostantól egy vagány csaj, Fergie gondoskodik a feminin jelenlétről és a slágeres refrénekről, az alapokat pedig a lemezcímhez méltóan (Elephunk) a hip-hop zenei megmentőjével, a funkkal oltották be. Az albumon ezúttal is több vendégszereplő működik közre. Justin Timberlake mellett például az Anxietyben a Papa Roach rockerei.

Az új felállású Black Eyed Peas az egyik legesélyesebb arra, hogy elfoglalja a hip-hop zenében a The Fugees régóta üres helyét. A zenei nagyhatalmak után a következő hetekben várhatóan hozzánk is megérkezik. Az előhírnököt, a Where Is The Love? című dalt a környéken is egyre több rádióállomás tűzi a műsorára. (e,pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?