Birkanyírás

Amióta az amerikai filmgyártók felismerték, milyen hatalmas üzleti lehetőségek rejlenek abban, ha kifejezetten a fekete bőrű lakosságnak is készítenek filmeket, új alfejezet kezdődött az amerikai film történetében.

Amióta az amerikai filmgyártók felismerték, milyen hatalmas üzleti lehetőségek rejlenek abban, ha kifejezetten a fekete bőrű lakosságnak is készítenek filmeket, új alfejezet kezdődött az amerikai film történetében. A kezdetek aljakommerszei után az utóbbi évekre e filmtípus komollyá érett, súlyos társadalmi üzeneteket vett a vállára, de azért ne higgyük, hogy a humor távol állna tőle.

A komolykodásnak és a viccelődésnek egészséges keveréke valósult meg a Birkanyírás című vígjátékban, amely egy dél-chicagói kis borbélyüzlet egy drámai napjának krónikája. A tulaj, Calvin apjától örökölte a szakmát és az üzletet, és teljes szívvel dolgozik azon, hogy menjen a szekér, de az mégsem megy úgy, ahogy kellene. Calvinnak családja van, a csőd nem vicc, különösen, hogy az asszonyon és a gyereken kívül még egy rakás alkalmazottról is gondoskodnia kell. A helyi uzsorás és ingatlanspekuláns, Lester Wallace ajánlattal áll elő, fekete Luciferként mézesmázos mosolyával arra próbálja meg rávenni Calvint, adja el neki az üzlethelyiséget. Miközben Calvin fejében az érvek és ellenérvek csatája zajlik, addig a kollégáknak fogalmuk sincs a válságról, és úgy perlekednek, pletykálkodnak, poénkodnak és pimaszkodnak a nőkkel, mint minden rendes munkanapon.

A főszerepet a Fekete vidék című kulcsműből ismert Ice Cube játszsza, akit azóta már számtalan nagyköltségvetésű akciófilmben is láthattunk. Mellette pompás komédiástársulat gyűlt össze a borbélyüzletben, akik olyan jó hangulatot teremtenek saját maguk számára, hogy még azt is el lehet képzelni, a film nélkül is jól elmúlatnák az időt. A Birkanyírás mindenesetre akkora siker volt, hogy Amerikában a jövő év elején mutatják be a folytatását. (est)

Birkanyírás (Barbershop), 2002 Színes, feliratos amerikai vígjáték, 102 perc, Rendezte: Tim Story, Szereplők: Anthony Anderson, Cedric the Entertainer, Ice Cube, Eve, Keith David, Sean Patrick Thomas

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?