Bicajos történetek

Dunaszerdahely. Az 1978-ban indult győri Műhely kulturális folyóirat mutatkozott be a Vámbéry Irodalmi Kávéház csütörtöki rendezvényén.

Dunaszerdahely. Az 1978-ban indult győri Műhely kulturális folyóirat mutatkozott be a Vámbéry Irodalmi Kávéház csütörtöki rendezvényén. Az 1990-ben gyökeresen megváltozott, kéthavonta megjelenő kulturális folyóirat főszerkesztője, Villányi László József Attila-díjas költő a Bicikli elnevezésű, kerékpározáshoz fű?ződő élvezetes irodalmi alkotásokat, egyedi fotókat, valamint szép festményeket közreadó, közel kétszáz oldalas tematikus számot ajánlotta a közönség figyelmébe.

A bemutatkozást követően a szám szerzői közül Pátkai Tivadar, Borbély János és Csehy Zoltán olvasták fel írásaikat. Csehy Zoltán nemcsak verseivel, hanem műfordításaival is szerepel a Bicikliben. A sokrétű, hihetetlen mennyiségű új írás több mint nyolcvan szerzője között olyan ismert nevek szerepelnek, mint Tőzsér Árpád, Tandori Dezső, Maria Georg Hofmann, Zalán Tibor és Kukorelly Endre. A Műhely Bicikli-összeállítása másfél év munkáját tárja az olvasók elé. Nem harsány, de mindenképpen magára vonja a figyelmet. A témához illő arculat Kurcsis László grafikusművész munkáját dicséri. Az ősszel harmincéves folyóirat legközelebb az Álom című tematikus számmal jelentkezik, és a szerkesztők azt ígérik, az álom számos fajtáját érintik majd az írások.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?