Befejezték a tragikus lövésről elhíresült Rust forgatását

dd

Alec Baldwin az Instagramon fejezte ki örömét, hogy végre leborotválhatta a filmszerep kedvéért növesztett szakállát. A stáb befejezte a Rust című westernt, amelynek forgatásán 2021 októberében eldördült az a bizonyos végzetes lövés.

A tragédia egy jelenet próbáján történt, amikor a színész kezébe éles fegyvert adtak vaktöltényes helyett, Baldwin pedig agyonlőtte a film operatőrét, Halyna Hutchinst, valamint könnyebben megsebesítette Joel Souza rendezőt.

Baldwin, aki társproducere is a filmnek, a vizsgálat során végig azt vallotta, hogy nem húzta meg a ravaszt, a fegyver magától sült el. A produkciós cég, Baldwin és a film fegyvermestere ellen több per is indult a tragédiával összefüggésben, a színészt és a fegyvermestert gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával is bíróság elé állították, ám Baldwin ellen azóta ebben a perben ejtették a vádakat. Az ügyészek szerint viszont Baldwin még nem feltétlenül nyugodhat meg, ugyanis elképzelhető, hogy újabb keresetek indulnak a felelősségre vonásáért.

Ezzel párhuzamosan egy más jellegű per is folyamatban van. Ezt a stábtagok és a Hutchins család tagjai indították a mostoha munkakörülmények és a forgatás szervezetlensége miatt, ami szerintük végig veszélyeztette az ott dolgozók biztonságát. Egy korábbi bírósági ügy nemrég peren kívüli megegyezéssel zárult le, amelynek részeként a lelőtt operatőrnő férje, Matthew Hutchins a film executive producere lett.

A Rust az 1880-as években játszódik Kansasben, és egy fiatal fiúról szól, aki szülei halála után arra kényszerül, hogy egyedül gondoskodjon magáról és öccséről. Baldwin a fivérek nagyapját játssza, aki segítségükre siet, ám sorsa kétséges, mivel halálos ítélet van érvényben ellene.

A forgatást tehát befejezték, azt azonban egyelőre nem tudni, mikor láthatják a nézők a filmet, illetve bemutatják-e egyáltalán. A bírósági perek lezárulásáig ugyanis semmiképp sem tarthatnak premiert, és egyelőre a forgalmazók sem törik magukat érte.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?