Bársony vasalása

A bársonyt rendszerint élére állított vasalón szokták ide-oda húzogatni, ami nagyon fáradságos is, és sohasem lesz a bársony szép egyenletes.

A bársonyt rendszerint élére állított vasalón szokták ide-oda húzogatni, ami nagyon fáradságos is, és sohasem lesz a bársony szép egyenletes. Sokkal egyszerűbb és teljesen megbízható, kipróbált módszer a következő: vegyünk elő egy tollas párnát, terítsük le vasalóruhával, erre borítsuk az alaposan kitisztított, kikefélt bársonyt, bársonyos részével lefelé. Azután a felül lévő visszájára terítsünk jól megnedvesített és kicsavart vásznat és nagyon forró vassal vasaljuk át, úgy hogy ne nyomjuk rá a vasat, hanem félig emelve húzogassuk. Az így kivasalt bársonyt – ha lapos darab – színével felfelé lapos helyre tesszük egy napra szikkadni. Ha ruhát vasalunk, abba beledugjuk a párnát, és vasalás után belülről kefével megveregetve, felakasztva szikkasszuk, de úgy, hogy köröskörül érje a levegő, és semmi meg ne nyomja. Feldolgozni vagy felvenni csak a tökéletesen kiszikkadt bársonyt szabad. A varrásokat is ugyanígy vasaljuk széjjel a feldolgozott bársonyon. Ennek az az előnye is megvan, hogy nem kell hozzá két ember.

Az Ünnep kiadása, Budapest, 1936

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?