Bánk bán a Teátrumban

<p>A Teátrum Színház fennállásának 10. évfordulója, valamint az Erkel-év alkalmából különleges ünnepi előadással lepi meg nézőit a Teátrum Színház. Augusztus 22-én Erkel Ferenc Bánk bán című operáját adják elő, a főbb szerepekben neves operaénekesekkel.</p>

A címszerepben Rózsa Sándort láthatjuk majd, aki Bánk szerepét végigénekelte a Magyar Állami Operaháztól kezdve az összes vidéki operaszínházon keresztül egészen a moszkvai Bolsojig. Melindát Csonka Zsuzsa (a Magyar Állami Operaház magánénekese), valamint Zabradi Annamária formálja meg felváltva (a fiatal művésznő eddig Japánban és Németországban lépett fel Magyarországon kívül). Gertrudisz szerepében a Teátrum állandó szereplőjét, Illés Gabriellát láthatjuk majd. Ottót Dániel Gábor, illetve ifj. Derzsi György alakítja, Peturt pedig id. Derzsi György, illetve Vadkerti Imre. További szerepekben Kosár Szabolcsot (Biberach), Dráfi Mátyást (Tiborc) és Pfeiferlik Tamást (Endre) láthatja a közönség. Az énekeseket az ebből az alkalomból létrehozott Erkel Ferenc Ének- és Zenekar kíséri majd (harminc zenésszel), Medveczky Szabolcs vezetésével. Az ünnepi bemutató augusztus 22-én lesz a komáromi Városi Művelődési Központban. A kezdés – a jegyeken feltüntetett 18.30 helyett – 19.00 órakor lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?