Ballistic – Robbanásig feltöltve

A film érdekes címe kézzelfogható, ugyanis egy azonos elnevezésű konzoljátékból készült, így nem halhatatlan gigabájtok rohangálnak a monitoron, hanem Hollywood üdvöskéi köszönnek vissza a vászonról. Számítógépes berkekben az alapjául szolgáló játék nagyon közkedvelt, de ez még nem garantálja a mozisikert.

A film érdekes címe kézzelfogható, ugyanis egy azonos elnevezésű konzoljátékból készült, így nem halhatatlan gigabájtok rohangálnak a monitoron, hanem Hollywood üdvöskéi köszönnek vissza a vászonról. Számítógépes berkekben az alapjául szolgáló játék nagyon közkedvelt, de ez még nem garantálja a mozisikert. Lehet hogy bejött a Tomb Raider, lehet hogy nézhető volt a Kaptár, de ha semmi mondanivalója nincs a játéknak, akkor minek dollármilliókat beleölni a filmbe? Mert jelen esetben az Ecks vs. Severnél ilyesmi alig akad, de az akció körülbelül három filmre elég lenne: egyszerűen hihetetlen, hogy egy film 80%-át a különböző mágikus, ezerszer megismételt akciójelenetek és vizuális effektusok töltsenek ki.

Ebben a filmben nincs átütő erő. Semmi. Izgulni nem lehet, aludni viszont annál inkább. De hogy egy ilyen filmhez Antonio Banderas és Lucy Liu adja a nevét, az már a jó ízlés határát súrolja. Megállás nélkül innen-onnan összelopkodott jelenetek (Lucy Liu mátrixos bőrkabátja, hasonló szemüvege, fegyverekkel való bánásmódja stb.), a főhősnő pedig kb. harminc perc elteltével szólal meg először, akkor se túl sokat.

A sztori se semmi: a film elején elrabolnak egy kisgyereket – hogy kik, mink nem tudhatjuk –, majd az elrablóktól is elrabolja valaki. Mint kisül, Lucy a bűnös, nála látjuk a gyereket később. Egy kiégett FBI ügynökre (Antonio kolléga) vár a feladat, hogy megmentse a gyereket, s derítse ki, mi is folyik itt valójában. Azaz hogy mentse meg a gyerekét, ugyanis kiderül, hogy az övé. Vagy mégse? Hősünkben szembe kell néznie a múltjával, majd az ellenség múltjával is, meg kell keresni feleségét, akiről azt hitte már meghalt. Persze minden rosszban van valami jó: Lucy Liunak is van gyereke, ám kiderül, hogy ő tulajdonképpen nem is a rossz oldalon áll. Jaj! Ez lenne a leleményes történet megspékelve irtózatos hosszúságúra nyújtott akciójelenetekkel. A zavaros sztori kellő kibontására azonban esély sincs, ugyanis csak lőnek, ölnek, robbantanak meg verekednek megállás nélkül.

A kimondhatatlan nevű Wych Kaosayanauda (a stáblistán a jóval könnyebben megjegyezhető „Kaos”-ként van feltüntetve) munkájával valami nagyon nem stimmel. Tulajdonképpen annyira nem rosszak az akciók, de sok helyen hiányzik az összekötő kapocs. Banderas szakálas ügynökként, megviselt emberként mindent kihoz a figurából, Liunak meg a verekedésen kívül nem sok feladata akad – ezzel pedig láthatóan könnyedébben megbirkózik, mint valamilyen drámaibb szereppel.

A film másfél órája csupán a megszállott akciófilm-rajongóknak fog tetszeni. De aki valami értelmeset is szeretne látni, jobban teszi, ha inkább messziről elkerüli ezt az értelmetlen, borzalmasan megvágott valamit. Ha pedig egy fárasztó nap után beülünk a moziba megnézni a Ballisticot, könnyedén kikapcsolhatunk és akár el is aludhatunk. Ez ugyanis az egyetlen ésszerű megoldás, ha már fizettünk érte. (mozinet)

Ballistic – Robbanásig feltöltve (Ballistic – Ecks vs. Sever), színes, amerikai film, 91 perc, Rendezte: Kaos, Szereplők: Antonio Banderas, Lucy Liu, Gregg Henry, Ray Park, Talisa Soto

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?