Az élet napfényes oldala

Lassan csak ránk köszönt az ősz, az az időszak, amikor hangulatunk már nem igazán derűs. Van ugyan, aki könnyedén, játszva átsétál a gondokon, arcán mindig mosoly ragyog, s arra gondol, hogy a felhők mögül majd csak kibújik a nap.

Lassan csak ránk köszönt az ősz, az az időszak, amikor hangulatunk már nem igazán derűs. Van ugyan, aki könnyedén, játszva átsétál a gondokon, arcán mindig mosoly ragyog, s arra gondol, hogy a felhők mögül majd csak kibújik a nap. Az ilyen típusú embernek jó képessége van arra, hogy az életnek mindig csupán a naposabb oldalát lássa. Ő a mindig pozitívan gondolkodó, az örök optimista, akit a sok-sok lehangolt, depressziós ember magában könnyelműnek tart, akiről azt gondolják, erről ugyan mindig minden lepereg, a világot mindig rózsaszínben látja.

Vajon születni kell arra, hogy a világot csupán a szép oldaláról lássuk, sőt hogy a gondokból is erőt merítsünk az újrakezdéshez? Valóban igazán napfényes oldal-e az optimisták világa? Hétköznapi példák is bizonyítják, hogy igen. Ha például gyermekük intőt hoz, a világ igazán beborul, mi meg kiborulunk. Viszont ha megnézzük rosszcsont csemeténk rajzait, felfedezhetjük alkotó fantáziáját, tehetségét, önkifejező erejét, mert ez minden gyerekben ott rejlik – rögvest elmúlik a rosszkedvünk. Vagy ha... párunk nem lett volna munkanélküli, nem tanult volna meg számítógéppel dolgozni, máig sem juthatott volna ehhez a jobb, jövedelmezőbb munkához.

Látjuk tehát, hogy mindennek van színe és fonákja.

Próbáljuk meg mégis ebben az igazán zűrzavaros világban is a dolgok jó oldalát nézni. Kutatások bizonyítják, hogy az optimista emberek jóval sikeresebbek és boldogabbak. Magabiztosabb a fellépésük is, a mosolygósabb emberek szavai kedvezőbb visszhangra találnak. A saját jó közérzetükért az optimisták tesznek legtöbbet! Ha felmérjük helyzetünket – milyen a családunk, a munkánk, jó-e a kapcsolatunk az emberekkel, mit értünk el eddig, és mit szeretnénk – lássuk úgy a dolgokat, hogy sikereinket jobbára magunknak köszönhetjük, mi dolgoztunk meg értük. Ami pedig nem igazán sikerült? Hát, Istenem, elvégre nekünk sem sikerülhet minden, ne okoljuk állandóan érte magunkat. Hitessük el önmagunkkal, hogy igenis, márpedig mi mindig sikeresek vagyunk!!!

Persze, az életben mindig jóval több a probléma és nehézség, mint ahogyan mi szeretnénk. Mégis, ha eleinte megdöbbennek is az emberek magabiztos, optimista fellépésünktől, biztosra veszik: Az segített át az élet buktatóin, hogy jobbnak és többnek tartjuk magunkat, és nem hagyjuk, hogy a kudarcok letörjenek, és leteperjenek a rossz körülmények.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?