Az ébredő Erőnél is többet kaszálhat a Halálos iramban 8.

Los Angeles |

<p>Minden idők legnagyobb nyitó bevételt hozó filmjévé válik globálisan a Halálos iramban 8 című film, amely a Universal stúdió becslése szerint 532,5 millió dollárt hozott a mozikban forgalmazása első hétvégéjén.</p>

A robosztus nyitással, amely leginkább a 189 millió dolláros kínai mozijegyeladásoknak köszönhető, a film meg fogja előzni a Star Wars: Az ébredő Erő című filmjét (432 millió dollár) és a Jurassic Worldot (316,2 millió dollár) is a bemutató hétvégi bevételek terén. 

Nem volt olyan piac, amely ne fogadta volna erősen a filmet. Legyen szó bármely kultúráról, nyelvről, országról, úgy tűnik, otthonra találtunk" - nyilatkozta Duncan Clark, a Universal nemzetközi forgalmazásért felelős elnöke. 

A kínai 189 millió dolláros nyitás is rekordot jelent az ázsiai országban. A film Mexikóban is igen erősen, 17,8 millió dolláros jegybevétellel kezdett, de a brit és az ír mozikban is 17 millió dollár értékben váltottak rá jegyet a nézők. 

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"272377","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Az észak-amerikai mozikban is 100,2 millió dollárt forgalmazott a bemutató hétvégén, és ezzel a sorozat nyolc filmje közül a második legmagasabb első hétvégi bevételt hozta, a 2015-ben bemutatott hetedik rész (147,2 millió dollár) után.

A Universal illetékesei egyedülállónak nevezték a film sikerét, elemzők azonban úgy vélik, hogy az amerikai piacon a film egy kicsit alulteljesített a bemutató hétvégén.

A Universal nem hozta nyilvánosságra a nyolcadik rész költségeit, ajtóértesülések szerint azok mintegy 250 millió dollárra rúgnak. 

A 2001-ben bemutatott első film óta a Halálos iramban eddig 4,4 milliárd dollárt hozott a mozikban. 

Az amerikai kasszasikerlista második és harmadik helyén a hét végén nem történt változás, a Bébi Úr című animáció 15,5 millió dollár jegybevétellel a második, A Szépség és a Szörnyeteg 13,6 millió dollárral a harmadik helyen áll. Utóbbi forgalmazása átlépte az egymilliárd dollárt világszerte.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?