Átadták az idei Artisjus-díjakat

Budapest.

Budapest. A könnyűzenei kategóriákban Závodi Gábor, Tariska Szabolcs, a Margaret Island, Szeder-Szabó Krisz-tina és Szendrői Csaba, a ko-molyzenében Jeney Zoltán és Brandenburg Ádám vehette át az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület díjait.

Az év könnyűzenei produkciója a Fishing on Orfű fesztivál lett, a könnyűzenei alkotói életműdíjat Wolf Péter kapta.

Az Artisjus-díjak célja tizennyolcadik éve az, hogy az előadók mellett tevékenykedő szerzőkre irányítsa a figyelmet. Az elismerést a szakma ítéli oda.

A csütörtöki díjátadón nyolc zenei kategóriában nyújtottak át elismeréseket, és az irodalmi színtér kiválóságai is átvették díjaikat.

A könnyűzenei alkotói életműdíjjal elismert Wolf Péter klasszikus komolyzenei képzettségén túl, a Zeneakadémia dzsessz tanszakának elvégzése után zeneszerzői diplomát, majd doktori címet szerzett. Olyan slágerek fűződnek nevéhez, mint a Most kéne abbahagyni, a Könnyű, mint az egyszeregy vagy az Elsöpri a szél. Több tv- és filmzenét írt, köztük a Vukét, emellett rengeteg hangszerelést, átdolgozást készített.

Az év könnyűzeneszerzője díjat Závodi Gábor kapta. Zeneszerzőként és szövegíróként együtt dolgozott Demjén Ferenccel, Koncz Zsuzsával, Zoránnal, Somló Tamással és Tóth Verával is. Producerként 2007-ben Rúzsa Magdival részt vett az Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol az Aprócska blues című dalért megkapták a szakmai első díjat. Írt hangszerelt zenét mozifilmek számára (Csinibaba, Zimmer Feri).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?