Ars Poetica 2005

Pozsony. Idén harmadik évfolyamába lépett az Ars Poetica nemzetközi irodalmi fesztivál. A műfajában legnagyobbnak számító hazai rendezvény ma este hét órakor kezdődik az egykori V-Klubban, az A4-es Nulladik Térben.

Pozsony. Idén harmadik évfolyamába lépett az Ars Poetica nemzetközi irodalmi fesztivál. A műfajában legnagyobbnak számító hazai rendezvény ma este hét órakor kezdődik az egykori V-Klubban, az A4-es Nulladik Térben. A programsorozat első – mától november ötödikéig tartó – felében harminc ismert költő és pályakezdő tehetség mutatkozik be 14 országból. A szerzők válogatott alkotásait Lucia Hurajová és Ľuboš Kostelný színészek tolmácsolásában ismerheti meg a fesztivál közönsége. Az elmúlt évek tapasztalatából kiindulva a szervezők biztosak abban, hogy az élő fellépés hitelessége idén is nagyban hozzájárul a vers ünnepélyének is tartott rendezvény közvetlen, meghitt hangulatához.

A jeles irodalmi fieszta alkalmával számos hazai poéta is bemutatkozik, Ján Buzássy, Peter Repka és Jana Pácalová mellett Bettes István szlovákiai magyar költő is. A fesztiválon bemutatják a neves brit irodalmi szaklap, a Poetry Wales szlovák költők verseit közlő különszámát is.

A poézis gyönyörein kívül a látogatók a zene varázsát is megízlelhetik. A hazai zenészek közül fellép többek között Ľubo Burgr, Zuzana Mojžišová, Petra Fornayová és a Požoň sentimentál kamarazenekar. A fesztivál külföldi muzsikusokat is vendégül lát, az egyesült államokbeli, ukrajnai és csehországi zenészekből összeállt Blaq Mummy protopostpunk zenekart és a fiatal cseh dzsesszzenészt, Ridine Ahmedet.

A rendezvénysorozat november 12-én záródó második felében a filmművészeté lesz a főszerep. Az érdeklődőket húsz, egész estét betöltő filmmel várják a szervezők a Mladosť moziban. A vetítendő alkotások közül számos szlovákiai premier.

Az A4-es Nulladik Térben a fesztivál egész ideje alatt könyvárusítást tartanak. Az érdeklődők további információkat a www.arspoetica.sk internetes címen kaphatnak. (-cz-e)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?