Aranylemez, díjak, turné

<p>A Rómeó Vérzik az elmúlt hétvégén olyan csúcsokat hódított meg, amelyekről a zenészek korábban talán álmodni sem mertek. Tavaszi turnéjuk első állomásán aranylemezt kaptak, másnap két fontos díjat zsebeltek be.</p>

PUHA JÓZSEF

A somorjai rockegyüttes (Koppány énekes-basszusgitáros, Ríkó gitáros, Sancho dobos) 2013 óta trióként zenél. Az októberben megjelent A három… című CD árát picivel a gyártási költség fölött szabta meg, Magyarországon 999 forintért kínálja. A nagylemez tavaly a 43. héten a magyar albumeladási lista csúcsán debütált. A Rómeó Vérzik az első szlovákiai formáció, amely elfoglalta a rangsor élét. A korong időközben elérte az aranystátust, Koppányék pénteken az Engedd belém! – 10 éves jubileumi turné első állomásán, a budapesti CLUB 202-ben vették át az aranylemezüket. A koncertsorozat a 2004-es Engedd belém! című album köré épül, amely több rajongó szerint az együttes legjobb nagylemeze.

A három… egyik leghúzósabb szerzeménye, a Kalózhajó. Egy párkapcsolatról szól, amelyben az egyik fél meg akar felelni a másik elvárásainak. A dalhoz tanító célzatú videoklip készült. „Most nem akartunk zenekaros klipet, mert olyan már van több is, ez most sztoris. Két családról szól, ahol nagy bonyodalmak adódnak. A vége az, hogy a gyerekek megszöknek otthonról” – mondta Koppány a videóról.

A tavaszi turnénak központi témája is van. Folytatva a Kalózhajó történetét, a zenészek a csellengő gyerekek problémájára hívják fel a figyelmet. „A mai rohanó világban gyakran nem figyelünk a gyermekeinkre, a kérdéseikre, a problémáikra. Ez nem feltétlenül azért van, mert rossz szülők vagyunk. A közösségi portálok megjelenésével még inkább előtérbe került ez a téma. Ezért úgy döntöttünk, mi is teszünk valamit a saját eszközeinkkel. A fiatalok jobban megbíznak egymásban, hamarabb elmondják vélt vagy valós sérelmeiket, félelmeiket az azonos korosztálynak, barátoknak. Nyitottabbak egymás felé. Szeretnénk ráébreszteni őket arra, hogy figyeljenek jobban oda egymásra, hallgassák meg a másikat, mielőtt baj történne. Mi, szülők pedig álljunk meg néha egy-egy percre, vegyünk egy mély levegőt, és nézzünk gyermekeink szemébe, mert onnan sok mindent kiolvasható. Ha kellőképpen odafigyelünk, megkapjuk a helyes útmutatást” – mondta Koppány. A turnénak két vendégegyüttese van, a Hátsó Ajtó és a PsychoganG. A Rómeó Vérzik gyakran kap olyan kritikát, hogy a magyarországi közönség már fontosabb neki, mint a szlovákiai. Ez persze nem így van, csak az anyaországban minden szempontból több lehetőség adódik, amiket ki kell aknázni. A turnéba ezúttal három felvidéki állomás is bekerült: szombaton Dunaszerdahelyen, jövő pénteken Érsekújvárott, másnap Zselízen lép fel az együttes. Az Engedd belém! – 10 éves jubileumi turnét követően a zenekar áprilisban A Dalban is szereplő Depresszióval koncertezik.

A szekér tehát robog. A Rómeó Vérzik mára a magyarlakta vidékek vezető rockegyüttesei közé küzdötte fel magát, rádiós támogatás nélkül. Szombaton a Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díj kiosztójáról két fontos elismerést vitt haza, a legjobb zenekar lett, a Kalózhajót pedig az év dalának választották. Abban biztosak lehetünk, hogy még lesznek nagyobb csúcsok is, hiszen a Rómeó jobb és erősebb, mint valaha.

Aki nem hiszi, hallgassa meg A három… című CD-t!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?