Angyalkövet – feliratozva

Kassa. Angyalkövet címmel Árpád-házi Szent Erzsébet életéről szóló drámát mutat be ma a kassai Thália Színház, Beke Sándor rendezésében. A Bánk Bánból jól ismert II.

Kassa. Angyalkövet címmel Árpád-házi Szent Erzsébet életéről szóló drámát mutat be ma a kassai Thália Színház, Beke Sándor rendezésében. A Bánk Bánból jól ismert II. András magyar király és merániai Gertrúd fiatalon meghalt lánya önfeláldozó, a betegeket, szegényeket segítő magatartása és jósága saját korában szokatlannak bizonyult, ezért Erzsébet alakját legendák övezik. A kassai dóm névadójáról a színház felkérésére Egressy Zoltán, a legsikeresebb kortárs magyar drámaíró írt darabot, a bemutató apropóját Erzsébet születésének 800. évfordulója adja. Beke Sándor a keddi sajtótájékoztatón elárulta, hogy egy élettel teli, színes és kreatív, korát sok mindenben megelőző egyéniséget igyekszik közelebb hozni a mai nézőkhöz, korszerű eszközökkel és nyelven. A főszerepre egy végzős pozsonyi színinövendéket, Šafařík Katalint választotta, aki szerinte szinte megtestesíti Erzsébetet. A metaforikus és „multifunkciós” díszlet Paulovics László munkája, a korhű jelmezeket Szőke Anita tervezte. A nem mindennapi előadásra szlovák érdeklődőket is várnak, a darab szövegének szlovák fordítását feliratozó gép segítségével vetítik a színpad fölé. A bemutatóhoz kapcsolódik az a kiállítás is, amely tegnaptól látható a Thália Színház Márai Stúdiójában, Erzsébetet ábrázoló oltárképek fotóreprodukcióiból. A több mint negyven darab, egész Európából összegyűjtött képet Egerben, Abaújszántón és Szepsiben már láthatta a közönség.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?