Amerikai pite az oltár előtt

Az rikai pite sztárjai a mozirajongók szeme előtt cseperedtek felnőtté. Ezért aztán nem csoda, hogy az amerikaiak kíváncsisága milliókat csal ki a zsebükből, amikor végre a két főhős esküvőjét követhetik figyelemmel a vásznon.

Az rikai pite sztárjai a mozirajongók szeme előtt cseperedtek felnőtté. Ezért aztán nem csoda, hogy az amerikaiak kíváncsisága milliókat csal ki a zsebükből, amikor végre a két főhős esküvőjét követhetik figyelemmel a vásznon.

Jim (Jason Biggs) és Michelle (Alyson Hannigan) esküvője valamilyen titokzatos oknál fogva még J.Lo és Ben Affleck első közös filmjénél (és első nyilvános csókjánál) is nagyobb vonzerővel rendelkezik. Utóbbi (azaz a Gigli című film) épp egy időben került a mozikba az Amerikai pite 3 – Az esküvő című vígjátékkal, és alig tizedét kasszírozta a premiert követő hétvégén.

Egy dolgot ugyanis már megtanult a közönség: bármi történjék is Jimmel, Michelle-lel és barátaikkal, annak köze van a szexhez, és bővelkedik a vicces helyzetekben. A trilógiává bővült komédia alkotói gondoskodnak arról, hogy ne érje csalódás a nézőt.

A legutóbbi epizód óta hőseink évek óta elhagyták a középiskolát, és felemás érzésekkel viseltetnek jövőjük iránt: örülnek, hogy már szinte felnőttek, de kicsit bánják, hogy örökre véget értek a viharos kamaszévek.

„Ebben a filmben az a klassz, hogy a sok meredek poén mellett tele van igaz érzelmekkel, mert a szív dolgaival nem lehet viccelni” – állítja a Stiflert alakító Sean William Scott. „Az első két részben végigkísérhettük Michelle és Jim fejlődését. Most jutottak el odáig, hogy Jimnek szinte teljesen benőtt a feje lágya, és minden vágya, hogy tökéletes esküvőn vehesse el szerelmét, Michelle-t.” A probléma csak az, hogy a barátai – többek között épp Stifler – még nem jutottak el oda érettségben, ahová ő.

„Ez a trilógia a szereplők életének nagy fordulatait mutatja be” – nyilatkozta a forgatókönyvet jegyző Adam Herz. „Az első rész a szüzesség elvesztéséről szólt, a második pedig a felnőttkor különös közeledtéről tudósított, amikor az ember olyan zavarba ejtő kérdéseket kezd magának feltenni, mint hogy „Ki vagyok én? Kicsodák a barátaim, és mi történik velem?” A harmadik rész ugyebár egy esküvőről szól, amihez igazán nem kell magyarázatot fűzni.”

„A pités filmek hőseit azért szereti a közönség, mert ráismerhet bennük magára vagy a barátaira” – veszi át a szót Chris Bender producer. „Mindenki elveszti egyszer a szüzességét, és még az a baleset is megtörténhet vele, hogy házasságra adja a fejét.”

Az Amerikai Pite stábja nem tervezte, hogy egyszer trilógiává terebélyesedik az alapötlet. Az első részt jegyző Weitz fivérek (Paul és Chris) időközben háttérbe is húzódtak, és a harmadik epizód készítésében már csak kreatív producerként vettek részt.

„A második rész készítésekor letettük a nagyesküt, hogy ha folytatjuk, nagyon jól fogjuk csinálni. Azt hiszem, tartottuk magunkat az eskühöz!” – mondja Chris Moore producer. „Adam forgatókönyve bravúros, mert az összes olyan szereplő, akit vissza akartunk hozni, belefért a történetbe. Sok figura sajnos kimaradt, mert az új sztori már nem róluk szól. A színészek ezt tökéletesen megértették, és nem sértődtek meg.”

A menyasszonyt alakító Alyson Hannigan egyáltalán nem volt szkeptikus: „Amint meghallottam, hogy egy esküvőről szól a harmadik rész, tudtam, hogy az eredmény falrengető lesz. Adam már kétszer telibe talált, ezért azt gondoltam, harmadszorra biztosan még nagyobbat alakít. ĺgy is lett. A harmadik rész hatványozottan hozza az első két rész poénjainak merészségét és a történetre jellemző emberi melegséget.”

A mese azonban valószínűleg itt véget is ér. A szereplők közül többen – mindenekelőtt az egyre magasabbra ívelő karriert befutó Jason Biggs – már inkább „felnőtt” filmekben bizonyítana. Adam Herz, a forgatókönyvíró is éppen egy önálló vígjátékon dolgozik, melyből – életében először – ő maga rendez filmet. A csapatot tehát vélhetően utoljára láthatjuk együtt a mozikban szeptember 25-étől. (o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?