Amerika: fekete hétvége

Semmi sem jelzi jobban a nyári szezon végét az amerikai mozikban, mint az, hogy a hétvégén 7 millió dollárral került a bevételi lista élére a Dickie Roberts: Former Child Star című film.

Semmi sem jelzi jobban a nyári szezon végét az amerikai mozikban, mint az, hogy a hétvégén 7 millió dollárral került a bevételi lista élére a Dickie Roberts: Former Child Star című film. A pangásnak azonban valószínűleg vége: Nicolas Cage főszereplésével jön Ridley Scott rendezése, a Trükkös fiúk (Matchstick Men) és Rodriguez Volt egyszer egy Mexikója.

A kora őszt mindig is a gyatra filmkínálat szokta jellemezni az amerikai mozikban, mivel ekkorra véget ér a nyári blockbusterek dömpingje, a különböző őszi és téli ünnepek, illetve a hozzájuk tartozó nagy bemutatók pedig még messze vannak, de a mostani hétvége a szokásosnál is gyengébbre sikeredett: a nézők mindössze 66 millió dollárt hagytak a pénztárakban, mely összeg nemcsak az egy évvel ezelőttinél 8%-kal kevesebb, hanem az utóbbi több mint 12 hónap legrosszabb eredménye is.

A 66 millió dollárból a legnagyobb arányban a Dickie Roberts: Former Child Star című film részesedik, de az egykor ünnepelt gyerekszínészről szóló komédia a maga 7 millió dollárjával egy jobb hétvégén legfeljebb a Top 10 alsó felébe fért volna bele. A film most mégis az első, nyomában azonban szorosan ott van az Aki bújt, aki nem második része, amely a második hétvégjén – 56%-os eséssel – 6,7 millió dollárt hozott.

A gyenge újdonságkínálatnak köszönhetően a harmadik helyen a 9. hete játszott A Karib-tenger kalózai – A Fekete Gyöngy átka végzett (képünkön), amely péntektől vasárnapig 5,5 millió dollárral gyarapította az immár 280 millió dollár feletti bevételeit. A negyedik helyezett Freaky Fridayre, amelyben a Jamie Lee Curtis játszotta anya szerepet cserél kamaszkorú lányával, 5,1 millió dollár értékben fogytak a jegyek, és összbevételei az ötödik hétvégén elérték a 97 millió dollárt.

Az ötödik a Samuel L. Jackson, Colin Farrell és LL Cool J főszereplésével készült SWAT – Különleges kommandó lett 4,6 millió dollárral (összbevétel: 108,8 millió dollár), és ezzel megelőzte a hét másik új premierfilmjét, a The Order című természetfeletti thrillert, amely annak ellenére is csak 4,3 milliót produkált, hogy főszereplője Heath Ledger, rendezője pedig a Szigorúan bizalmast forgatókönyvíróként, a Visszavágót direktorként jegyző Brian Helgeland.

A hetedik helyen Kevin Costner westernje, az Open Range áll 4 millió dollárral (összbevétel: 49, 1 millió dollár), a nyolcadik 3,6 millió dollárral a Vágta, ám az Amerika egyik leghíresebb versenylováról szóló mozi eddig már 109,6 millió dollárt nyargalt össze. Az ezen a hétvégén 3,2 millió dollárral kilencedik helyezett Freddy Vs. Jason alkotóinak szintén nincs okuk a panaszra: 4. hétvégjén 78,3 milliónál tart a mindössze 30 millióból forgatott horror. A Top 10 sereghajtója, a Brittany Murphy főszereplésével készült Uptown Girls már kevésbé sikeres: egyszerre indult a Freddy Vs. Jasonnel, ám az elmúlt három napban összehozott 2,4 millió dollárjával is csak 33,5 millió dollárt tudott termelni. (cm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?