Állapota válságos

Budapest. Kaszás Attila állapota válságos, a színművészt továbbra is az intenzív osztályon ápolják – közölte a Nemzeti Színház tegnap reggel.

Budapest. Kaszás Attila állapota válságos, a színművészt továbbra is az intenzív osztályon ápolják – közölte a Nemzeti Színház tegnap reggel. „A gyors és szakszerű ellátás és kivizsgálás ellenére a beteg változatlanul az első pillanatban kialakult kómás állapotban maradt, jelenleg asszisztált gépi lélegeztetésre szorul és érdemi reakciókat nem mutat” – volt olvasható a közleményben, amelyet a teátrum az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet igazgatója, Bognár László tájékoztatása alapján internetes honlapján tett közzé. Mint a közleményben áll, az egyébként teljesen jó állapotban lévő fiatal művésznél hétfőn este hirtelen eszméletvesztés, légzés- és keringészavar lépett fel. A kivizsgálás alapján az agyi érnek egy fejlődési rendellenesség miatti megrepedése okozhatta a váratlan rosszullétet. Az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézetben agyi érfestést, valamint az ereken keresztül történő műtéti ellátást terveznek, mely egy esetleges újravérzés megelőzését szolgálja. A beavatkozást Szikora István főorvos, a műtét elismert szakértője végzi – tájékoztatott a közlemény.

A Nemzeti Színház tegnap kora délután viszont már azt közölte, hogy nem műtötték meg Kaszás Attilát a fővárosi Országos Idegsebészeti Tudományos Intézetben, a tervezett érrendszeri beavatkozásra nem volt szükség. A beteg állapota szempontjából mindez nem jelent változást – olvasható a közleményben, amelyet a teátrum az idegsebészeti intézet főigazgató-helyettes főorvosa, Szikora István tájékoztatása alapján, internetes honlapján tett közzé. Mint írták, az elvégzett katéteres érfestés a vérzés hátterében feltételezett értágulatot nem igazolta.

„A vizsgálat a koponyába haladó egyik verőér megrepedését és ennek következtében kialakult elzáródását bizonyította. Mivel az agy vérellátása ennek ellenére kielégítő, ismételt vérzés veszélye pedig nem áll fenn, a tervezett érrendszeri műtétre nem volt szükség, így arra nem került sor” – áll a közleményben.

Kaszás Attila hétfőn este, a Tizenkét dühös ember című előadás előtt lett rosszul. Az MTI még akkor, neve elhallgatását kérő forrástól úgy értesült, hogy a művészt a mentőszolgálat rohamkocsijában újra kellett éleszteni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?