Agykontroll és Feng Shui a családban

Változó élethelyzetekre az emberek különbözőképpen reagálnak: vannak, akiket munkájuk elvesztése arra ösztönöz, hogy számukra addig ismeretlen területre merészkedjenek, mások pedig az önsajnálatba merülnek. A komáromi Szilárd házaspár az előbbi utat választotta.

Szilárd László és Judit, valamint a két nagylány, Ági és Judit Vas Gyula felvételeiVáltozó élethelyzetekre az emberek különbözőképpen reagálnak: vannak, akiket munkájuk elvesztése arra ösztönöz, hogy számukra addig ismeretlen területre merészkedjenek, mások pedig az önsajnálatba merülnek. A komáromi Szilárd házaspár az előbbi utat választotta. László és felesége, Judit valószínűleg a mai napig technikusként, illetve műszaki rajzolóként tevékenykedne a Hydrostavnál, illetve a járási építésügyi vállalatnál, ha tizenkét évvel ezelőtt egyik napról a másikra fel nem számolják mindkettőjük munkahelyét.

– Itt álltunk munkahely, biztos megélhetés nélkül – emlékezik vissza a kilencvenes évek elején történtekre László. – De erős voltam, egészséges, tele önbizalommal. Hallottuk, hogy Svédországban jól megfizetik az eperszedést, ezért barátaimmal autóba ültünk, és irány Svédország. Mikor odaértünk, kiderült, még nem elég érett a gyümölcs; másodszorra pedig azt kellett hallanunk, hogy a sok eső miatt megrohadt a termés. A két útra ráment az összes spórolt pénzünk, és ekkor bizony már alábbhagyott az önbizalmam. Az idegeskedés, a jövő iránti aggódás miatt egyre gyakrabban fájt a gyomrom, ugrált a szemem. És ekkor a véletlen – bár ma már nem hiszem, hogy véletlen volt – elvezérelt egy agykontrollklubba. Én, aki világéletemben materialista beállítottságú, két lábbal a földön járó ember voltam, igencsak furcsán éreztem magamat az első egy-két foglalkozáson. Azt vettem viszont észre, hogy működik. Egy-egy ilyen alkalom után megszűnt a szememben a rángatózás, nyugodtabb, bizakodóbb voltam. Mindaz, amit tapasztaltam, meghaladta a logikámat, hiszen én addig mindent materialista megközelítésből vizsgáltam. Szakkönyveket kezdtem el tanulmányozni, hogy tudományos magyarázatot találjak arra, amit érzek, megértsem az agyhullámok működését, és azon kaptam magam, hogy fokozatosan mindennapjaim részévé vált a meditáció. Egyszer, egy ilyen ellazult állapot során villant belém a felismerés, hogy mihez is kezdjek, mivel tudnám eltartani a családomat. Egy belső hang az általam folyton feltett kérdésre azt válaszolta: nyissak cukorbetegek részére boltot. Annyira intenzíven jött ez a gondolat, felismerés, hogy teljesen belázasodtam tőle. Igen ám, de egy vasam nem volt, életemben nem foglalkoztam kereskedelemmel, mégis bizton éreztem: bele kell vágnom. A kórház területén béreltünk egy 2,2 méteres kis bódét, ahol 56 féle terméket kezdtünk árulni. Majd a puszta kezemmel nekiláttam egy üzlethelyiség építésének. Továbbra is a tudatalattit hívtam segítségül, onnan vártam a megoldásokat. És a megoldások jöttek is. Hol az árubeszerzéssel, hol az építkezés folytatásával kapcsolatban. Nem egészen egy év alatt sikerült tető alá hozni az épületet, és ment is szépen az üzlet. Fokozatosan fizettük a kölcsönöket, több alkalmazottat tudtunk felvenni, és már arra is volt időm, hogy mélyebben beleássam magamat az agykontrollba. Budapesten elvégeztem több tanfolyamot, és Komáromban agykontrollklubot működtettem öt éven át. Közben kidolgoztam egy sajátos, önálló módszert is, alapítványt hoztam létre, és már ezzel a módszerrel segítek az embereknek megérteni, feldolgozni és elengedni a betegségek, érzelmi és anyagi problémáik okozta feszültségeiket. Ez a munkám azonban már ötödik éve Budapesthez köt.

– Aminek viszont az lett az ára, hogy kezdtünk eltávolodni egymástól – veszi át a szót Judit. – Egymás után megszületett a két lányunk, én itthon az ő és két nagyfiunk ellátásáról gondoskodtam, egész napokat a négy fal közé zárva töltöttem. Egy idő után azt vettük észre, hogy nincsenek közös témáink, távolodunk egymástól. Ekkor kaptam a férjemtől egy Feng Shui-könyvet ajándékba. A Feng Shui bizonyos szempontból közel áll tanult szakmámhoz, az építészethez, és nagyon megfogott ez a tanítás. Elvégeztem egy tanfolyamot is, és mind intenzívebben kezdtem foglalkozni vele. Közben a kis üzletecskénket az egyre erősödő konkurenciaharc miatt fel kellett számolnunk. A vállalkozásnak viszont így is sokat köszönhettünk: kihúzta családunkat a kilencvenes évek elején ránk szakadt létbizonytalanságból. A bolt forgalmából sikerült valamennyi adósságunkat visszafizetni és némileg egyenesbe jönnünk. A további életünket azonban már a férjem esetében az agykontroll, az enyémben pedig a Feng Shui határozza meg. Átszerveztük az életünket, átalakítottuk a lakásunkat. Nyitottunk egy kis boltot, ahol ezoterikus tárgyakat, irodalmat árusítunk, emellett én lakberendezési tanácsadással foglalkozom, férjem pedig – az általa kifejlesztett és hídépítésnek elnevezett módszert alkalmazva – abban segíti az embereket, hogy megtalálják lelki nyugalmukat.

Szilárd Judit arról is beszél, hogy melyek a leggyakoribb hibák, amelyeket lakásunk berendezése során elkövetünk.

Az ágyat mindig a fal mellett helyezzük el, mert az biztonságérzetet kelt– mondja Judit. – Nálunk nagyon elterjedt az a szokás, hogy lakásunkat, munkahelyünket szárazvirággal díszítjük. A Feng Shui szerint a szárazvirág elszárítja azt a területet, ahol éppen elhelyeztük. Tudni kell, hogy a Feng Shui ún. Bagua térképe alapján 9 részre, területre oszthatjuk a lakást, a szobát, de akár az íróasztalunkat is. Ilyen terület például a szerelem-házasság, a hírnév, az önművelés, a gazdagság vagy az egészség. Tehát ha a szerelem-házasság részben szárazvirágot tartunk, ne csodálkozzunk, ha nem működik a kapcsolatunk. Ha már mindenáron ragaszkodik valaki a szárazvirághoz, mert bevallom, nekem is tetszenek a belőlük készült dekorációk, akkor legalább évente cserélje ki újra. Egy időben divat volt tájainkon a piros konyha. A piros szín kimondottan evésre ösztönöz, tehát az ilyen konyha hízásra hajlamosít. Nagyon fontos az is, hogy az ágyunk a fal mellett legyen, mert az biztonságérzetet nyújt. Ugyancsak ügyelni kell arra, hogy mit ábrázolnak a falon levő képek. Felejtsük el a napnyugtát, az elmúlást ábrázoló képeket, helyette a tavaszt, az üdeséget sugallókat keressük. Rossz hatással vannak a lelkiállapotra az absztrakt, modern képek is. Persze jártam már olyan lakásban is, ahol szinte minden berendezési tárgy a helyén volt, hiszen sokan ösztönszerűen ráéreznek ezekre a dolgokra. Végül elmondanék még egy kis történetet, ami velem esett meg. A Feng Shui szerint a „segítőkész emberek” megjelölésű területre kis elefántfigurát kell elhelyezni, ormányára erősítve egy cédulát, amelyre legfőbb kívánságunkat írjuk. Persze nagyon fontos, hogy higgyünk is megvalósulásában. Talán el sem hiszik, hogy esetemben mennyire bejött a dolog. Százezer koronát szerettem volna, hogy be tudjam indítani új vállalkozásomat. Nem sokkal a kívánságom megfogalmazása után a munkahivatal dolgozója egy speciális tanfolyamra hívta fel a figyelmemet. Ezen olyan állástalanok vehettek részt, akik önálló vállalkozás beindítását fontolgatták. A tanfolyam sikeres elvégzése és egy vállalkozói tervezet kidolgozása után pedig az állam százezer korona támogatást nyújtott. Ennek az indulótőkének a segítségével nyitottuk kis ezoterikus boltunkat. Nevetve szoktam mondani a férjemnek: milyen kár, hogy nem nagyobb summát írtam a kívánságcédulámra, mert akkor a támogatás összege is nagyobb lett volna.

Szilárd László mindezekhez búcsúzóul még a következőket teszi hozzá: – Én a társadalmi változások következtében megéltem a munkanélküliséget, tudom mit jelent a létbizonytalanság, számtalan konfliktushelyzet állt elő éltemben, nem kímélve házastársi kapcsolatunkat sem, betegségeket kellett leküzdenem és még sorolhatnám. Mindezek nem egyedi problémák, tudom, nagyon sok ember életében előfordulnak. Csak az nem mindegy, hogyan reagálunk rájuk, minként leszünk úrrá a nehézségeken. Számos példa mutatja, hogy nem mindenkinek sikerül, nekem, nekünk szerencsére sikerült megtalálnunk a kiutat. Mégpedig egy sajátos módszer segítségével, amely megtanított kérdéseket feltenni, meghallani a tudatalattiból jövő, belső hang által közvetített válaszokat, és rálelni a megoldásokra. Március derekától már itthon, Komáromban is tartok egyéni és csoportos foglalkozásokat. Nem állítom, hogy mindenki számára ez a követendő út, de érdemes kipróbálni, mert – tapasztalatból mondom – nagy segítséget jelent.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?