Adele megdöntötte Whitney Houston listavezetői rekordját

Los Angeles |

<p>Huszonegyedik hete uralja az amerikai Billboard 200-as albumeladási listájának élét Adele brit énekesnő 21 című lemeze, amely ezzel a leghosszabb ideig listavezető album lett női előadótól, letaszítva a trónról a közelmúltban elhunyt Whitney Houston 1992-es The Bodyguard című korongját.</p>

Az idei Grammy-gála hat kategóriájában is győzedelmeskedő Adele második albuma kicsivel több mint egy éve szerepel a lemezeladási listán, és ez idő alatt a mostani héten produkálta a legjobb eladási adatokat: 730 ezer példány kelt el belőle - közölte a Nielsen SoundScan piackutató cég.
A 21 című lemez 21. hete uralja a listát, ezzel megszerezve a női előadó leghosszabb ideig listavezető albuma megtisztelő címet. A korábbi csúcstartó a február 11-én elhunyt Whitney Houston 1992-es The Bodyguard című albuma - a Több mint testőr (The Bodyguard) című film zenéje - volt. Adele második albumából már több mint 18 millió példány kelt el világszerte tavaly februári megjelenése óta. A 23 esztendős énekesnő és dalszövegíró első albumának is jót tett a Grammy-díjözön: a 19 című lemezéből 87 ezer példány fogyott a héten.
Houston halála óta az egekbe szökött a kereslet az énekesnő dalai iránt. Az elmúlt napokban hét korábbi albuma is visszatért a listára. A Whitney: The Greatest Hits című lemezből 175 ezer példányt kapkodtak el a rajongók, ezzel a lista második helyéig juttatva a 2000-ben megjelent korongot. Az I Will Always Love You című kislemez pedig a második helyen végzett a Billboard digitális zeneletöltési listáján.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?