Adele és Ed Sheeran duplája

London |

<p>Kiosztották a brit könnyűzene legfontosabb díjait. A 32. BRIT Awardson mindössze egy meglepetés született, a Legjobb brit kislemez kategóriában a One Direction fiúcsapat legyőzte Adele-t.</p>

Az énekesnő a másik két jelölését díjra váltotta. Ed Sheeran is két elismeréssel távozott a gáláról.
A londoni O2 Arenában kedden este rendezett BRIT Awardsot a Coldplay nyitotta meg a tavaly októberben kiadott Mylo Xyloto című stúdiólemezének Charlie Brown című dalával. Chris Martin együttesét díjazták is, a legjobb brit zenekarnak kiáltották ki. A show-t az Életműdíjjal (Outstanding Contribution to Music) kitüntetett Blur zárta a Girls & Boys, a Song 2, a Parklife, a Tender és a This Is a Low című számaiból összeállított mixszel.
A legtöbb, négy jelölést begyűjtő Ed Sheeran a Legjobb brit férfi előadó és a Legjobb brit új előadó kategóriákban győzött. A halifaxi énekesnek bizonyára ez a legszebb születésnapi ajándék, pénteken töltötte be a 21. életévét. Adele a február 12-i Grammy Awardson mind a hat jelölését díjra váltotta. Odahaza a legjobb brit női előadónak választották, a 21 című második stúdiólemeze pedig a legjobb brit album.
A Grammyről a hat jelölése ellenére üres kézzel távozó Bruno Mars hawaii énekest a szigetországban díjazták, ő a legjobb nemzetközi férfi előadó. A nemzetközi énekesnőknél – akárcsak tavaly – a barbadosi Rihanna vitte el a pálmát. A nemzetközi zenekaroknál Dave Grohl a Grammyn öt szobrocskát begyűjtő Foo Fighters együttesét jutalmazták. A legjobb nemzetközi újonc a Video Games című slágerrel világhírnévre szert tett New York-i Lana Del Rey.
A legjobb brit kislemez a One Directioné. A fiúcsapat a brit The X Factor hetedik, 2010-es sorozatában vált ismertté, a tehetségkutató tévéműsor harmadik helyén végzett. Az öt fiatalember díjazott What Makes You Beautiful című dala tavaly szeptemberben jelent meg, az első, Up All Night című nagylemezüket harangozta be.
A Kritikusok díját Emeli Sandé kapta. A skót énekesnő a héten a brit albumeladási lista csúcsára iratkozott fel az első, Our Version of Events című stúdiólemezével.

BRIT Awards 2012
Legjobb brit férfi előadó – Ed Sheeran
Legjobb brit női előadó – Adele
Legjobb brit zenekar – Coldplay
Legjobb brit új előadó – Ed Sheeran
Legjobb brit kislemez – One Direction: What Makes You Beautiful
Legjobb brit album – Adele: 21
Legjobb nemzetközi férfi előadó – Bruno Mars
Legjobb nemzetközi női előadó – Rihanna
Legjobb nemzetközi zenekar – Foo Fighters
Legjobb nemzetközi új előadó – Lana Del Rey
Legjobb brit producer – Ethan Johns
Kritikusok díja – Emeli Sandé
Életműdíj – Blur

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?