ABBA-dalok szimfónikus köntösben

ll
Pozsony |

Szimfónikus zenekari kísérettel hangzanak el a legnagyobb ABBA-slágerek vasárnap, november 19-én a Szlovák Rádió nagy koncerttermében.

Az ABBA-láz nem csillapodik, ezért szinte minden országban felbukkan egy tribute-csapat, amely a legendás svéd négyes dalait adja elő. Ez a mostani show azonban kicsit más lesz, hiszen a hangzást a Szlovák Rádió Szimfónikus Zenekara színesíti, Vladimír Ďatelinka vezényletével.

A négy hazai énekest nem elsősorban a kinézetük, hanem a hangjuk alapján választották ki, és évek óta több-kevesebb rendszerességgel fellépnek ABBA-ként hazai és csehországi helyszíneken. egy popzenekar (a Happyband Orchestra) kíséretében, illetve szimfónikusokkal. Ez utóbbiak általában az adott városban vagy régióban működnek, és a komolyzenészek mindig örömmel tesznek eleget a különleges felkérésnek.

Az Az ABBA Symphonic Show érdekessége, hogy minden dal hangszerelése egy-egy nagy zeneszerző stílusára emlékeztet - a Mamma Mia például Mozart Varázsfuvolájának elemeivel vegyül, a Lay All Your Love úgy hangzik, mint egy Vivaldi-mű. Egy „szerényebb” felállás is csaknem ötven főt jelent a színpadon.

Vasárnap Pozsonyban a tervek szerint 17 sláger és egy egyveleg hangzik el, a show 18 órakor kezdődik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?