A televíziós nézettség megdöntötte saját rekordját

A Mindentudás Egyetemének televíziós népszerűsége kitartott a téli szünet időszakában is, az ismétlések olyanok figyelmét is felhívhatták a sorozatra, akik korábban nem figyeltek fel rá. Vizi E.

A Mindentudás Egyetemének televíziós népszerűsége kitartott a téli szünet időszakában is, az ismétlések olyanok figyelmét is felhívhatták a sorozatra, akik korábban nem figyeltek fel rá. Vizi E. Szilveszter előadását január 19-én az MTV-n 182 000 néző látta, az ötven évnél idősebb televíziózók közel 4 %-a figyelte a műsort. A kisebb állandó közönséggel rendelkező Duna TV ugyanebben az időszakban két-két ismétlésben (január 2., 4., 9., 11., 16., 18.) sugározta Vizi E. Szilveszter, Hámori József és Almár Iván előadását. Ezek közül a január 2-i és 9-i vonzotta a legtöbb nézőt, ezeket az ötven évnél idősebbek közül több mint 30 000-en kísérték figyelemmel. Nem kizárt, hogy voltak, akik többször is követték az Akadémia elnöke, alelnöke vagy az ismert csillagászprofesszor gondolatmenetét, de ha minden esetben újabb nézőket feltételezünk, akkor megállapíthatjuk, hogy a sorozatos ismétlések a három csatornán mintegy 350 ezer magyar tévénézőhöz juttatták el az akadémikusok által elmondottakat – abban az időszakban is, amikor nem voltak előadások az egykor B 28-nak nevezett Kozma László-teremben. Somlyódy László előadásának február 9-én sugárzott verziója az m1-en megdöntötte a sorozat eddigi nézettségi csúcsát az 50 évnél idősebb tévénézők csoportjában: közülük 144 ezren figyelték a hidrológus áttekintését, ez pedig az akkor tévéző 50 évnél idősebbek 4,5%-át jelenti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?