Mától Mindentudás Egyeteme: Barabási Albert-László az m1-en

<p>Kibővült adásokkal folytatódik a Mindentudás Egyeteme a Magyar Televízióban. Amakezdődő tudományos ismeretterjesztő sorozat újabb szemeszterében már nemcsak előadásokat, hanem ismeretterjesztő filmeket és kerekasztalbeszélgetéseket is láthatnak egy-egy témáról az érdeklődők.</p>

A Mindentudás Egyeteme 2.0 idei 48 adásában 16 közérdeklődésre számot tartó témakört mutatnak be az előadásokra felkért, nemzetközi szinten is elismert magyar kutatók. „A korábban megkedvelt előadások mellett új tartalmakkal bővül a Mindentudás Egyeteme. Az MTV képernyőjén folytatódó sorozat legfontosabb újdonsága, hogy a hétfő délutánonként látható előadásokat másnap tudományos ismeretterjesztő filmek követik az adott téma kutatásáról és gyakorlati megvalósításáról. Harmadnap, szerdánként pedig az előadás témájának a tudományon túlmutató, társadalmi, erkölcsi vagy világnézeti összefüggéseiről láthatnak kerekasztalbeszélgetést az érdeklődők” – mondta el a sorozatról Cserháti Ágnes, a Médiaszolgáltatástámogató és Vagyonkezelő Alap szóvivője. A sorozat 50 perces előadásait hétfőnként, 14.30-tól vetíti az m1, és még aznap este 20.30-tól ismétli az m2.
A nézők tehát hetente három napon át, tudományos szempontból, gyakorlati oldalról és tágabb összefüggéseiben ismerhetnek meg olyan témaköröket, mint az emberi viselkedés, a lelki egészség, az alvás, az öröklődés vagy az őssejtek kutatása, de szó lesz a véges ásványi nyersanyagkészletről, az energiaellátás biztonságáról, az éghajlatváltozásról, a részecskefizikáról és a Földön kívüli élet tudományos vizsgálatáról is.
A tudomány-népszerűsítő sorozat műsorvezetője, Lévai Balázs szerint ilyen színvonalon és sűrűséggel régen kerülhettek a képernyőre tudományos ismeretterjesztő műsorok. „Az elmúlt évek legnagyobb szakmai élménye számomra, hogy ennek az intenzív munkának részese lehetek. Napjaink tudományának és televíziózásának legjobbjai dolgoznak ebben a sorozatban. Hihetetlenül sokat tanulok tőlük, nyugodtan mondhatom, új dimenziók nyílnak meg előttem, s remélem, majd a nézők előtt is. Felfedezés, kreativitás, szellemi kaland és izgalom 2400 percben – ez a Mindentudás Egyeteme 2.0.” A sorozat előadói: Acsády László, Aszódi Attila, Barabási Albert-László, Chikán Attila, Falus András, Gelencsér András, Hartai Éva, Kéri Szabolcs, Kiss László, Kornai András, Lévai Péter, Mádlné Szőnyi Judit, Mihály György, Moravánszky Ákos, Sarkadi Balázs és Tariska Péter. Az előadásokhoz kapcsolódó kerekasztal-beszélgetéseken az egyes témák további elismert szakértői vesznek részt. A Mindentudás Egyeteme 2.0 honlapján minden előadásról és előadóról bőséges információkat találnak az érdeklődők, ugyanitt az előadás-sorozat korábbi szemeszterei is elérhetők.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?