A szexfüggő

Hollywood, 1964. Egy néhai valós személyt ismerünk meg. Bob Crane, a rádiós DJ-ből lett tévésztár (Greg Kinnear – Lesz ez még így se!) élete valóságos amerikai álom: karrierje felfelé ível és boldog családi életet él.

Hollywood, 1964. Egy néhai valós személyt ismerünk meg. Bob Crane, a rádiós DJ-ből lett tévésztár (Greg Kinnear – Lesz ez még így se!) élete valóságos amerikai álom: karrierje felfelé ível és boldog családi életet él. A sors azonban nem úgy hozza, hogy Crane sztárként is megőrizze mintapolgári mivoltát – gyarló földi halandó lévén képtelen ellenállni a kísértésnek. Megkörnyékezi őt egy John Carpenter névre hallgató – ám az azonos nevű filmrendezővel semmiféle rokonságban vagy kapcsolatban nem álló – technikai szakember (Willem Dafoe – Féktelenül 2.), aki először mindenféle high-tech cuccal halmozza el hősünket, majd vállalkozó kedvű, dekoratív hölgyeményeket állandóan beszervezve bevezeti Crane-t a házivideóra vett éjszakai orgiák világába. Crane egy ideig még képes fenntartani mintaférj és példás családapa imázsát a nagyvilág kíváncsi szeme előtt, de ahogy egyre lejjebb süllyed a züllés mocsarában, úgy egyre nehezebb lesz kiszállnia is ebből az egészből. Az talán könnyítene a helyzeten, ha Crane le tudná rázni Carpentert, meg is próbálkozik vele, de nem számol a férfi ragaszkodó természetével...

Erőteljes a nyitás, hiteles a korrajz, kiválóak az alakítások (Greg Kinnear talán még sosem játszott ennyire jól), na meg ott van a főszereplő karaktere, akivel minden sumákolása ellenére is együtt tudunk érezni. Közben megkérdezzük magunktól: mi vajon mit tennénk az ő helyzetében? Vajon sikerülne megállnunk, hogy kihasználjuk a hírnévvel járó előnyöket? (mozinet)

A szexfüggő (Auto Focus), színes, amerikai film, 2002, 107 perc, Rendezte: Paul Schrader., Szereplők: Greg Kinnear, Maria Bello, Rita Wilson, Ron Leibman, Willem Dafoe

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?