A Smells Like Teen Spirit a legjobb

Az egyik amerikai televíziós csatorna kérésére zenei szakemberek egy csoportja összeállította az elmúlt huszonöt év legjobb dalainak listáját. Ahogy az várható volt, a Nirvana legendás slágerét, a Smells Like Teen Spirit címűt hozták ki győztesnek. Az indoklás szerint egy egész műfaj felemelkedését jelezte a dal.

Az egyik amerikai televíziós csatorna kérésére zenei szakemberek egy csoportja összeállította az elmúlt huszonöt év legjobb dalainak listáját. Ahogy az várható volt, a Nirvana legendás slágerét, a Smells Like Teen Spirit címűt hozták ki győztesnek. Az indoklás szerint egy egész műfaj felemelkedését jelezte a dal. Duff McKagan, a Guns’N’Roses egykori basszusgitárosa elmondta, hogy számára is sokat jelentett a Kurt Cobain által írt felvétel. „Seattle-ban egy remek stílus alakult ki, amelynek igen kiváló képviselői voltak. Ám a Nirvana-dal megjelenéséig rájuk még nem igazán figyelt fel a nagyközönség. Ez jelentette számukra az áttörést” – mondta a zenész. A legjobb dalok listáján a második helyet Michael Jackson foglalta el a Billie Jean című slágerével, amelynek népszerűségét jelzi, hogy azóta rengetegen átdolgozták, emellett az eredeti is gyakran hallható mind a mai napig a rádiókban. A dobogó harmadik fokára a már említett Guns’N’Roses egyik slágere, a Sweet Child Of Mine került. (z,p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?