A Rossz fiúk a listákon is hódítanak

Ajánlatos végigböngészni a legfrissebb amerikai listákat, hiszen – ahogy hozzászokhattunk – Amerika diktálja a divatot, a Billboard magazin kislemezlistájának élvonalában szereplő dalok többsége kis idő múlva a környékünkön is slágerré válhat.

Ajánlatos végigböngészni a legfrissebb amerikai listákat, hiszen – ahogy hozzászokhattunk – Amerika diktálja a divatot, a Billboard magazin kislemezlistájának élvonalában szereplő dalok többsége kis idő múlva a környékünkön is slágerré válhat. Már amelyik még nem az! Mert Beyoncé felvétele nálunk is egyre nagyobb sláger, mint ismert: az angol lista csúcsát már megjárta, három hétig volt listavezető.

Clay Aiken hat hete a This Is The Night című dalával egyből az összesítés első helyén debütált, ám a héten már csak a negyvenediken szerepel. Ennek ellenére nagy sikerről beszélhetünk, mivel a maxiból már több mint egymillió példányt eladtak, ami ritkaságszámba megy. A nagy visszaesés oka, hogy a rádiók valamiért mind a mai napig ignorálják a felvételt, és a kislemezlista az eladási valamint a játszási adatokat összegzi. Az énekesről azt kell tudni, hogy az angol Pop Idol mintájára a tengerentúlon American Idol néven meghirdetett tehetségkutató show-műsor második szériájának a győztese. Az első sorozatot egy énekesnő, Kelly Clarkson nyerte meg, aki azóta is a listák élvonalában tanyázik.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően a Bad Boys című film második részének a zenéje nem adta át a nagylemezlista csúcsát, a P. Diddy által készített válogatás tehát magabiztosan őrzi az első helyét. A rapper-producer egy magazinnak nyilatkozva elmondta, óriási örömmel tölti el, hogy a közönségnek ennyire tetszik a lemez. „Igazándiból számítottam valamennyire a sikerre, hiszen sikerült a legnagyobbakat megnyernem a válogatáshoz. Azt azonban nem hittem volna, hogy ennyire jól fog fogyni” – nyilatkozta P. Diddy. A hírek szerint semmilyen nagy név nem jelentkezik a következő hetekben nagylemezzel, így könnyen lehet, hogy a Rossz fiúk zenéje több hétre kibéreli magának az első helyet.

Az eladási lista második és harmadik helyén azonban új lemezek debütáltak. A tengerentúlon nagyon népszerű Now című válogatássorozat tizenharmadik része foglalta el az ezüstérmes pozíciót, a harmadik helyre pedig Mya albuma iratkozott fel. Az amerikai r&b sztár Európában a Bulworth című film betétdala, a Ghetto Superstar (That Is What You Are) révén vált ismertté, ebben vokálozott Pras Michel és Oil’Dirty Bastard oldalán. Azután a Moulin Rouge című film betétdalában, a Lady Marmalade-ban való szereplésének köszönhetően az egész világon ismertté vált. Mya harmadik lemeze a Moodring címet kapta. Egy amerikai magazinnak adott interjú során elmondta, hogy a számok egy részét ezúttal maga írta. „Ez meglehetősen szokatlan manapság, de úgy gondoltam, ha már szerepel a nevem a lemez borítóján, akkor tennem is kéne valamit, nemcsak felénekelni a dalokat, hanem kivenni a részemet a dalszerzésből is. A legtöbb számot Missy Elliott és Timbaland segítségével készítettem” – nyilatkozta Mya, aki színésznőként is próbálkozik az élvonalba kerüléssel. Most zajlik a Havana Nights című film forgatása, amely a jövő év elején kerül a mozikba. Az énekesnő egy latin táncosnőt játszik a romantikus komédiában.

Luther Vandross az idén pályafutásának legsikeresebb lemezét jelentette meg. Az énekes súlyos betegségen esett át az elmúlt időszakban, még kómában is volt, így a lemez sikeréhez minden bizonnyal az is hozzájárult, hogy betegsége révén napokig az újságok címlapján szerepelt. Videoklip nem készült egyetlen dalhoz sem, így az albumhoz kislemez megjelenése nem párosult. Most azonban elkészült a várva-várt klip, méghozzá a címadó dalhoz. Luther ugyan nem látható az egészségügyi állapota miatt benne, ám számos világhírű sztár igent mondott a videoban való szereplésre. A klipben feltűnik Celine Dion, Whitney Houston, Beyoncé Knowles, Patti LaBelle, Monica és Wyclef Jean is. Beyoncé – aki a nagylemezen is közreműködik – elmondta, hogy a közös munka során nagyon megszerette Vandrosst. „Egy nagyszerű embert ismerhettem meg a személyében. Remélem, hogy hamarosan teljesen rendbe jön az egészsége, és élőben is előadhatjuk a lemezére felkerült duettünket” – nyilatkozta. Ám nemcsak zenészek, hanem más hírességek is kifejezték tiszteletüket Luther Vandross iránt, eleget tettek menedzsere kérésének: sportolók és hollywoodi színésze is láthatók a Dance With My Father klipjében.

Már három éve annak, hogy a Black Eyed Peas megjelentette a Bridging The Gaps című albumát, amelyen nem kisebb sztárok vállaltak vendégszereplést, mint Macy Gray, Mos Def vagy Wyclef Jean. A hip-hop trió akkori produkcióját a szakma és a közönség is nagy lelkesedéssel fogadta, ám azóta igencsak nagy csend volt körülötte. A csendet az Elephunk című nagylemez törte meg, amelyen a Black Eyed Peas tagjai 2001 nyara óta dolgoztak San Franciscoban. A korong érdekessége, hogy ezúttal a Blink 182 dobosa, Travis Barker és a Papa Roach énekese, Jacoby Shaddix ugrott be egy kis örömzenélésre. Miközben a csapat kislemezdala a Where Is The Love? már a nyolcadik helyen tanyázik, az albumára a héten a harmincadikon lelünk. Minden bizonnyal kerül feljebb is. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?