A Romantic kapta a Jakab Líra-díjat

Az idén is gazdára talált a Neoton Família billentyűsének, Jakab Györgynek az emlékére életre hívott Jakab Líra-díj. A budapesti Cotton Club szalonjában megrendezett gálán a tavalyi év legjobb lírai felvételeit rangsorolták.

Az idén is gazdára talált a Neoton Família billentyűsének, Jakab Györgynek az emlékére életre hívott Jakab Líra-díj. A budapesti Cotton Club szalonjában megrendezett gálán a tavalyi év legjobb lírai felvételeit rangsorolták. Magyarország rádióállomásainak zenei szerkesztői által végzett előzetes zsűrizés után három dal maradt versenyben, a kuratórium a helyszínen hozta nyilvánosságra a végső sorrendet.

1998. április 24-én még egyszer és utoljára színpadra állt a Neoton Família. Jakab György helyén sajnos ekkor már fia, ifj. Jakab György játszott. A koncert kitörölhetetlen emlékként él mindazokban, akik befértek a Budapest Sportcsarnok zsúfolt nézőterére, vagy ezt megelőzően a két szlovákiai fellépésen látták a legendás csapatot. A koncertet követően Pásztor László és Bardóczi Gyula alapítványt hoztak létre Jakab György emlékének ápolására. Az alapítványhoz hozzájárult a többi Neoton-tag is, a zenészek a Hungarotontól járó jogdíjaik egy részét fordítják a célra. Az alapítvány a lírát kívánja támogatni, amelynek Jakab György nagymestere volt, szerzőként és énekesként egyaránt.

A három évvel ezelőtt indult, mára már hagyománnyá vált eseményen az előadók és a szerzők is díjat kaptak. Az idei gálát a Neoton Família tagjainak gyermekeiből verbuvált Neo Tones nyitotta meg – természetesen Jakab György egyik szerzeményével –, majd kezdetét vette az eredményhirdetés. A dobogó alsó fokán a V-Tech végzett a Ne múljon el című szerzeményével, ezüstérmes lett Király Linda a Szerelem utolsó vérig-film azonos című betétdalával, a fődíjat pedig a Romantic együttes kapta a Szeretem őt című slágeréért. Amikor Győzike átvette a trófeát, alig talált szavakat: „Fennállásunk három éve alatt soha semmilyen díjat nem kaptunk még, pedig sokszor jelölve voltunk. Ezért most váratlanul ért, hogy mi nyertünk. Nagyon boldogok vagyunk” – nyilatkozta a Romantic-vezér. (z,p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?